[aangeboden door helmonline.nl en Slotenspeciaalzaak] De leukste scooterroutes in de omgeving + handige tips


Foto:
aangeboden door helmonline.nl en Slotenspeciaalzaak

De leukste scooterroutes in de omgeving + handige tips

De omgeving van Wageningen is zeer de moeite waard om te verkennen. We hebben een paar mooie routes voor je op een rijtje gezet. Rijd met je scooter door het prachtige landschap en geniet!

Van Wageningen naar Doesburg

Een prachtige tocht van zo’n 43 kilometer die voor een groot deel langs de rivier leidt. Onderweg zie je een wijngaard, het dorp Bennekom, molens, landhuizen en meer!

Scooter rijden op de Veluwe en de Posbank

Er zijn diverse prachtige scooterroutes over de Veluwe en de Posbank en je hebt er zelfs geen scooter voor nodig, want je kunt er terplekke de stille, elektrische scooter voor huren. Informeer bij Nationaal Park de Hoge Veluwe naar de prijzen en de mogelijkheden.

Via het arboretum, met de pond naar Randwijk

Ten zuidoosten van Wageningen liggen twee prachtige bomentuinen: het Arboretum De Dreijen en het Belmonte Arboretum. Het is een mooie route om daar langs te rijden en ook erg leuk om er even af te stappen en rond te wandelen. Via de de pond Lexkesveer vaar je naar de overkant van de Nederrijn en je rijdt verder naar Randwijk. Een korte route die daardoor veel gelegenheid biedt om te stoppen en van de omgeving te genieten.

Rondje via Veenendaal, Amerongen en Rhenen

Je begint deze route door naar Veenendaal te tuffen. Daarna gaat de tocht verder richting Overberg waar je afbuigt naar het zuiden. Via de Ginkelduin en de Grafheuvels op de Zuilensteinse Kop rijd je richting Amerongen, waar je even af kunt stappen voor een kop koffie of een lunch. Daar ga je verder richting Elst (Utrecht) en steekt met de Ingensche Veer over naar Ingen. Rijd via Aalst, Leute en Kesteren, daarna langs Opheusden en ga door tot de Lexkesveer, de pond die je weer terug naar de andere oever van de Nederrijn brengt. Vervolg je route terug naar Wageningen.

Duik in het oorlogsverleden

In de omgeving van de stad zijn er nog vele overblijfselen en monumenten te zien van de oorlog. Zoek op internet een paar van de mooiste plekken op en rijd er met je scooter naartoe! De tocht zelf is gegarandeerd erg mooi en zo leer je nog wat over het verleden.

Handige tips voor een scootertocht

Zeker wanneer je een langere tocht wil gaan maken, is een beetje voorbereiding geen overbodige luxe. Denk bijvoorbeeld aan:

1. Onderhoudsbeurt voor je scooter

Zorg dat je scooter in topconditie is en geef hem, indien nodig, een onderhoudsbeurt. Check in ieder geval de remmen, bandenspanning en verlichting. Zorg uiteraard ook voor voldoende brandstof. Check daarnaast ook of je huidige helm nog voldoet, misschien is het wel tijd om een nieuwe scooterhelm te kopen.

2. Wat neem je mee

Veel heb je niet nodig, zeker wanneer je onderweg iets te eten of drinken haalt. Wil je zelf een picknick meenemen, dan moet je daar uiteraard het benodigde voor meenemen. Verder is je telefoon + oplader, water, je portemonnee, bescherming tegen de zon en de regen onmisbaar.

3. Zorg voor een goed slot

Zet je scooter altijd op slot wanneer je hem alleen achterlaat. Investeer in twee ART-3 keurmerk sloten zoals deze Slotenspeciaalzaak kettingsloten.

4. Kies een goede dag uit

Kies een dag waarop er geen weersextremen zijn voorspeld en vertrek op tijd.

Veel plezier!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden