[aangeboden door dbf.nl] De beste tips voor werk uitbesteden


Foto:
aangeboden door dbf.nl

De beste tips voor werk uitbesteden

Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor een hoop zaken. Denk aan boekhouden, van onderhandelen tot aan campagnes opzetten. Je moet altijd overal van op de hoogte zijn binnen het bedrijf. Bij een klein bedrijf is dit nog redelijk mogelijk, maar hoe groter je wordt, hoe lastiger het is om alles bij te houden en zelf te doen. In dit geval is het soms beter werk uit te besteden. Het kost je in het begin meer, maar je laat werk verrichten door experts. Op de lange termijn zorgt dit voor betere resultaten en het werk wordt beter uitgevoerd. Wat voor en hoe kun je werk uitbesteden als ondernemer?

Wat voor werk wil je uitbesteden?

Heb je eenmaal de beslissing genomen dat je wilt investeren in werk uitbesteden? Dan is het tijd om te kijken hoe veel dit je zal kosten en wat voor werk je wilt uitbesteden. Vergeet niet dat je, wanneer alles goed blijft gaan, ieder jaar zal groeien waardoor er uiteindelijk nog meer uitbesteed moet worden. Neem dit mee in het opstellen een budgetplan en het kiezen van extra hulpen. Kijk ook wat de hoogste prioriteit heeft. Vaak kiezen mensen voor klantenservice uitbesteden, omdat het veel tijd kost en één van de belangrijkste afdelingen is binnen een bedrijf. Het is het visitekaartje van ieder bedrijf en wanneer het klantcontact niet goed verloopt verlies je niet alleen trouwe klanten, maar ook veel omzet. Vergeet ook niet dat werk uitbesteden betekent dat je helemaal niet meer betrokken bent. De kans is groot dat er veel werk verricht moet worden en dat je de komende jaren zult moeten investeren hierin.

Door wie laat je het werk doen?

Wanneer je weet wat voor werk je wilt uitbesteden, kun je gerichter zoeken. De volgende stap is de juiste persoon of misschien wel het juiste personeel vinden die jou helpen. Zo zijn er agencies die je helpen bij lead generation, maar kun je ook een zzp’er of freelancer inhuren voor een paar uur per maand. Het is daarom belangrijk dat je eerst weet waar je echt hulp nodig hebt voordat je al ja zegt tegen een potentiële samenwerking.

Het is ook mogelijk om een langdurige werkrelatie op te bouwen en na een bepaalde tijd nog meer uit te besteden. In sommige gevallen wordt het werk te veel voor één iemand en zul je of meer personeel moeten aannemen of een agency inhuren die je kan helpen hierbij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden