Bijzonder cadeau bij heropening 'De keuze van de burgemeester'


<p>Burgemeester Geert van Rumund met de kaart die de eerste 200 bezoekers cadeau krijgen. (Foto: Hanneke van den Bergh)</p>

Burgemeester Geert van Rumund met de kaart die de eerste 200 bezoekers cadeau krijgen. (Foto: Hanneke van den Bergh)

Bijzonder cadeau bij heropening 'De keuze van de burgemeester'

Wageningen - Na een gedwongen sluiting van twee weken mocht Museum De Casteelse Poort vorige week donderdag de deuren weer openen. Goed nieuws voor de vrijwilligers van het museum, maar ook voor de bezoekers. Zij kunnen nu namelijk weer een kijkje komen nemen bij ‘De keuze van de burgemeester’, de tentoonstelling die burgemeester Geert van Rumund zelf heeft ingericht. Ter gelegenheid van de heropening is er voor de eerste 200 belangstellenden ook nog eens een leuk cadeautje.

De tentoonstelling gaat over het leven en werk van Van Rumund, met uiteraard speciale aandacht voor zijn 15 jaar als burgemeester. De focus ligt op kunst en cultuur in al zijn vormen en geledingen. In de grote zaal wordt in acht verhaallijnen een blik gegeven op de hoogtepunten van 15 jaar burgemeesterschap in de breedste zin van het woord. Eén van de onderwerpen is het cultureel erfgoed in Wageningen, met speciale aandacht voor het theekoepeltje langs het Wallenpad. Te zien zijn een maquette van Hans van de Beek, een ets van Hanke Cannegieter, een gedicht van Ivanka de Ruijter en Martijn Adelmund en een schilderij van Ivanka de Ruijter.

Vanaf vandaag zijn er extra onderdelen aan toegevoegd. In 1983 heeft Piet Holleman een bijzonder kaartje gemaakt met een afbeelding van het theekoepeltje ter gelegenheid van een actie van de Historische Vereniging Oud-Wageningen (HVOW). De HVOW wilde toen 4.000 gulden inzamelen met een tientjesactie om het theekoepeltje te kunnen restaureren. Drukkerij Verweij heeft het kaartje gedrukt. Het oorspronkelijke kaartje, het cliché van de drukkerij en het verhaal van de tientjesactie zijn nu in het museum te zien. Daarnaast heeft Niek Smaal het cliché gebruikt om de oude tekening van Holleman samen met het moderne gedicht van Adelmund en De Ruijter af te drukken. De oplage daarvan is 200 stuks en bezoekers die belangstelling hebben, kunnen na afloop bij de receptie een gratis kaartje meenemen.

Museum De Casteelse Poort is open van woensdag t/m zondag. Vooraf aanmelden is vanwege de coronamaatregelen verplicht net als het dragen van een mondkapje.

www.casteelsepoort.nl

Museum De Casteelse Poort

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden