Foto:

Prijsuitreiking Wagenings ABC

Manja Mekking, de directeur van de bblthk, heeft vorige week de eerste poster van het Wagenings ABC in ontvangst genomen. De poster is het resultaat van een letterspeurtocht en fotowedstrijd in de herfstvakantie, georganiseerd door ZinZin, in samenwerking met de bblthk.

WAGENINGEN - Tientallen deelnemers maakten ruim vierhonderd foto’s van letters die ze hadden gevonden in en rond de stad. De jury, bestaande uit Vesna Gulin van de bblthk en Dorien Roggekamp en Sonja van der Arend van ZinZin, selecteerde voor elke letter de mooiste en meest Wageningse foto. Zo ontstond een nieuw alfabet, gemaakt van hekken, takken, dakgoten, speeltoestellen en andere vormen die in de natuur en de gebouwde omgeving te vinden zijn.

De hoofdprijs was voor de fotograaf die een grote A ontdekte in een silo in de haven. Zij ontving twee prijswinnende boeken en de poster. “De prijs is een leuke verrassing, maar het zoeken naar de letters vond ik eigenlijk nog leuker”, vertelde zij. Ook alle deelnemers wiens foto in het Wagenings ABC staat, winnen een poster. Verder schenkt de organisatie een exemplaar aan alle Wageningse basisscholen.

ZinZin is een nieuw cultureel centrum zonder vaste verblijfplaats, dat zich meestal in en rond Wageningen bevindt. Het bestaat uit een collectief van lokale schrijvers en cultuurmakers die een voorliefde delen voor taal en verhalen.

ZinZin organiseert coronaproof culturele activiteiten voor iedereen die zin heeft om samen met anderen verhalen te maken. Soms alleen met pen en papier, maar vaak ook met bijvoorbeeld camera, dans, verf, collages of lego. In de zomervakantie was er het ZinZin verhalen-maak-weekend. Gedurende aankomende winter volgen nog meer activiteiten. Let op de aankondigingen in de krant en op www.zinzinwageningen.nl, Facebook en Instagram.

De poster van het Wagenings ABC is te koop voor 6,95 euro bij boekhandel Kniphorst, kunst-boeken-design-koffiewinkel Imagine en in de bblthk (doordeweeks vanaf 12.00 uur en op zaterdag vanaf 11.00 uur). De opbrengsten zijn bestemd voor nieuwe activiteiten van ZinZin.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden