Foto:
aangeboden door kunstgrasnet.nl

Kunstgrasnet ziet verkoop van kunstgras sterk toenemen

Kunstgras neemt toe aan populariteit in Nederland, zo concludeert Kunstgrasnet op basis van hun eigen verkoopcijfers in 2020. Het gemak van kunstgras, de steeds natuurlijkere uitstraling ervan en de ruime toepasbaarheid lijken een belangrijke rol te spelen in deze groeiende populariteit.

We gaan steeds vaker voor ‘gemak’ 

Steeds vaker kiezen Nederlanders voor een onderhoudsvrije tuin. Maar om de hele tuin te voorzien van tegels en bestrating gaat mensen te ver. Er moet nog wel kleur aanwezig zijn. De populariteit van kunstgras is dan ook toegenomen, zo merkt Kunstgrasnet op, die de verkoop van kunstgras met 40% zag stijgen dit jaar. Kunstgras heeft vergeleken met natuurlijk gras namelijk het grote voordeel dat het amper tot geen onderhoud vergt. Daarbij blijven kunstgrassen - in tegenstelling tot natuurlijk gras - het hele jaar door groen. Op deze manier creëren mensen een onderhoudsvrije tuin zonder in te leveren op de natuurlijke en kleurrijke uitstraling. 

Kunstgras ziet er steeds realistischer uit

Een veelgehoorde reden om niet te kiezen voor een kunstgrasmat in de tuin is toch wel dat men het er niet realistisch genoeg vindt uitzien. Natuurlijk gras krijgt bij deze mensen de voorkeur en het benodigde onderhoud nemen ze voor lief. Echter, kunstgras is in de laatste jaren doorontwikkeld. Producenten zijn in staat om kunstgras te produceren dat er zeer realistisch uit ziet. Dat ziet ook Kunstgrasnet terug in hun assortiment: “Al onze kunstgrassen zijn er natuurlijker en zeer realistisch uit gaan zien, zelfs het goedkoopste kunstgras is nauwelijks van natuurlijk gras te onderscheiden”. Deze ontwikkeling heeft bijgedragen aan de populariteit van kunstgras. Een kunstgrasmat in de tuin is hierdoor amper nog van natuurlijk gras te onderscheiden. De reden dat kunstgras er niet realistisch genoeg uitziet is hierdoor voor steeds minder mensen een issue in hun keuze voor kunstgras of natuurlijk gras. 

Diverse toepassingen mogelijk 

Mensen kopen kunstgras niet alleen meer ter vervanging van het natuurlijke gras in hun tuin. Kunstgras leent zich namelijk ook goed voor andere projecten. Steeds vaker dient kunstgras bijvoorbeeld als decoratieve ondergrond in showrooms, als muurdecoratie in kantoren en vergaderzalen, als tijdelijke ondergrond voor beurzen en evenementen en ook gebruiken mensen kunstgras voor het balkon als vloerbedekking. Deze grote toepasbaarheid van kunstgras draagt ook bij aan de toenemende populariteit ervan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden