<p>Greet Blom en Joke Klein namen dankbaar de stollen in ontvangst van Rotary-bestuursleden Peter de Jong, Ebbel Iwema en Theo Fledderus.</p>

Greet Blom en Joke Klein namen dankbaar de stollen in ontvangst van Rotary-bestuursleden Peter de Jong, Ebbel Iwema en Theo Fledderus.

Iets lekkers voor de Voedselbank

Cliënten van de Voedselbank Nederveluwe vinden deze week als extraatje voor de kerst een heerlijke stol in hun voedselpakket. Deze zijn geschonken door de Rotary Doorwerth die vorige week 250 kerststollen kwam afleveren bij het magazijn van de Voedselbank aan de Industrieweg in Wageningen.

Door Kees Stap

Wageningen – “Wij bestaan nu zo’n anderhalf jaar en willen graag iets betekenen voor anderen bij ons in de omgeving”, zegt Ebbel Iwema, voorzitter van Rotary Doorwerth. “Normaal gesproken hebben wij gezamenlijke maaltijden, maar dat kon dit jaar uiteraard niet doorgaan. Met het geld dat we daarmee uitgespaard hebben, wilden we iets doen dat past bij ons jaarthema ‘solidariteit’. Al snel kwam het idee om de cliënten van de Voedselbank een hart onder de riem te steken. Bakker Ton Hendriksen uit Zetten heeft voor een mooi prijsje kerststollen beschikbaar gesteld en daarmee kunnen we de Voedselbank iets lekkers aanbieden.”

Greet Blom, Joke Klein en Wim Schoemans namen de kerststollen namens de Voedselbank dankbaar in ontvangst. “Wat fijn dat we hiermee de mensen iets lekkers kunnen aanbieden voor de kerst. Hartverwarmend dat de Rotary aan ons en vooral aan onze cliënten denkt in deze dagen. Maar we ervaren speciaal dit jaar zoveel solidariteit. Bedrijven, organisaties, scholen en particulieren komen allerlei spullen aanbieden. Zo hebben we afgelopen week nog 35 kratten met voedsel opgehaald bij het Dorenweerd College. De leerlingen hebben die kratten gevuld door allerlei acties. Ze hebben er ook nog 110 handgeschreven kaartjes met kerstwensen bij gedaan. Zo lief! Maar minstens zo lief was die dame van 80 jaar die pakketten met maandverband kwam brengen. Zij wist hoe duur die zijn en vond terecht dat zij daarmee kon helpen.”

De Voedselbank Nederveluwe deelt wekelijks voedselpakketten uit aan circa 240 huishoudens met ruim 800 personen in de uitgiftepunten in Wageningen, Renkum, Doorwerth, Oosterbeek, Rhenen en Elst. Volgens Klein en Blom loopt dat allemaal goed, ook met de strengere coronamaatregelen. “Iedereen wacht keurig buiten op zijn beurt. Men houdt anderhalve meter afstand en binnen gaan de mondkapjes op. Op deze manier kunnen we onze dienstverlening prima in stand houden.”

Dit voorjaar liet Blom weten dat er bij haar een mengeling van optimisme en zorg leefde. Dat is nog steeds het geval. “We zullen zeker te maken krijgen met meer mensen die van onze diensten gebruik moeten maken. Hier in de regio zien we de aantallen nog niet echt stijgen. Maar bijvoorbeeld in Amsterdam zien ze dat al wel, dus dat zal hier ook wel gaan gebeuren. Mijn optimisme zit in het feit dat we daar wel klaar voor zijn. Onze voorraadkasten zitten vol, het distributiecentrum in Arnhem voorziet ons van voldoende producten. En zoals gezegd krijgen we heel veel aangeboden, zoals vandaag van de heren van de Rotary.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden