<p>Frits Huijbers (voorzitter HVOW) ontvangt van George Verberne (Jumbo) een paar dozen met ICT-hardware. Foto Jan Elsenaar</p>

Frits Huijbers (voorzitter HVOW) ontvangt van George Verberne (Jumbo) een paar dozen met ICT-hardware. Foto Jan Elsenaar

Wageningse Historie Toekomstbestendig

Iedere Wageninger is inmiddels wel op de hoogte van het feit dat JumboVerberne een Historisch Album Wageningen heeft uitgebracht, mét een stickeractie. Aan de reacties te merken wordt het boek en de kwaliteit ervan zéér gewaardeerd.

WAGENINGEN - Omdat het boek tot stand is gebracht door de Historische Vereniging Oud Wageningen heeft George Verberne van Jumbo een geweldige donatie geschonken aan HVOW. Voorzitter Frits Huijbers mocht een paar dozen met ICT-hardware in ontvangst nemen, ter waarde van zo’n 2.200 euro. Een gebaar dat bijzonder op prijs werd gesteld.
Oud Wageningen heeft, uiteraard naast een leden- en financiële administratie, een goed bereikbare website met heel veel historische informatie. Daarnaast is er het documentatiecentrum in de Jan de Goedezaal van het Museum De Casteelse Poort, met meer dan 8.500 gedigitaliseerde foto’s en meer dan 9.500 boeken, documenten en krantenartikelen. Daarnaast is er natuurlijk nog een prachtig tijdschrift en een goed bezocht Facebook-account.
Om dit alles voor de toekomst veilig te stellen was het echt nodig dat de hardware werd vernieuwd en aangepast aan de eisen van deze tijd. Ook kunnen de data nu verspreid worden over twee verschillende locaties zodat bij eventuele calamiteiten geen digitaal opgeslagen materiaal verloren gaat. Kortom, een geweldig positief gebaar van Jumbo-Verberne dat door de Historische Vereniging Oud Wageningen heel erg gewaardeerd wordt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden