[Aangeboden door ethereumkoers.com] Grote voetbalclubs en -spelers aangetrokken door voetbalspel Sorare van Ethereum


Foto:
Aangeboden door ethereumkoers.com

Grote voetbalclubs en -spelers aangetrokken door voetbalspel Sorare van Ethereum

De BTC koers doet het de laatste jaren goed. Ditzelfde geldt voor de XRP koers. De prijzen voor de cryptomunten worden namelijk steeds hoger. Ook de ETH koers stijgt al een tijdje. Dit komt mogelijk onder meer doordat Ethereum een voetbalspel heeft gebaseerd op deze cryptovaluta. Dit heeft de naam Sorare gekregen en is een fantasiespel. Binnen de voetbalwereld heeft het ondertussen al een zeer bekende investeerder aangetrokken, daarover later meer. Het project wist bovendien opnieuw een grote voetbalclub te strikken. Bovendien had Ethereum hiervoor al een paar andere grote clubs aangetrokken, terwijl ook al een speler aan de slag gaat voor Sorare. 

Wat is Sorare? 

Sorare is een voetbalspel dat draait om fantasie. Je speelt het met behulp van voetbalkaartjes. Hierin kun je spelers kopen, verkopen en ruilen. Bovendien zul je een virtueel team moeten coachen. Je club zal hierbij dus bestaan uit de digitale spelerskaarten. Sorare maakt gebruik van een blockchain technologie dat gebaseerd is op Ethereum. Het werd in 2018 ontwikkeld door Nicolas Julia en Adrien Montfort. In Sorare worden de spelerskaarten opgeslagen op de Ethereum blockchain als zogeheten non-fungible tokens, wat ook wel kortweg NFT’s worden genoemd. Ze zijn dus schaars. Dit zorgt ervoor dat de kaarten ook een monetaire waarde hebben. 

Met welke voetbalclubs werkt Sorare al samen?

Inmiddels werkt Sorare al samen met meer dan 100 voetbalclubs verdeeld over heel de wereld. Hieronder vallen ook een paar van de grootste teams ter wereld, waaronder onder andere Paris Saint-Germain en AS Roma. Ook FC Bayern München, wat afgelopen de Champions League in de wacht wist te slepen, werkt ondertussen al samen met het spel van Ethereum. Dergelijke samenwerkingen houdt in dat Sorare officieel kaarten van de spelers van deze voetbalclubs mag uitgeven. De spelers die je in het echt op het veld ziet, komen dus ook echt terug in het spel van Ethereum.

Sorare maakt ook een samenwerking met Real Madrid bekend

Het voetbalspel van de cryptovaluta Ethereum heeft het dus al voor elkaar gekregen om veel voetbalclubs te strikken voor een samenwerking. Hierboven werden al drie voorbeelden genoemd, namelijk FC Bayern München, AS Roma en Paris-Saint Germain. Dit lijstje is inmiddels al weer wat uitgebreid, want Sorare is ook een samenwerking aangegaan met Real Madrid. Deze Spaanse club is wereldberoemd en wist bijvoorbeeld al dertien maal de Champions League te winnen. Geen één ander team lukte het om zo vaak gekroond te worden als beste ploeg van Europa. Of Real Madrid het voor elkaar krijgt om ook in het seizoen 2020/2021 de cup met de grote oren te winnen is nog maar de vraag. Wel is nu duidelijk dat je spelers als Sergio Ramos, Eden Hazard en Karim Benzema kunt kopen in Sorare. 

Gerard Piqué investeert 4,3 miljoen dollar in Sorare en wordt direct ook werknemer

Onlangs werd bekend gemaakt in een persconferentie dat Sorare niet alleen samenwerkt met voetbalclubs, maar ook met een voetbalspeler. Gerard Piqué, de beroemde centrale verdediger van topclub FC Barcelona, heeft namelijk 4,3 miljoen dollar geïnvesteerd in het project van Ethereum. Daarnaast gaat de teamgenoot van Frenkie de Jong ook aan de slag als strategisch adviseur voor Sorare. Piqué was zelf via Zoom aanwezig bij de persconferentie en zei het volgende: ‘Ik vind het een geweldig project, want het is de volgende stap. Het is het heden en de toekomst, en de volgende generaties zullen dit soort activa of digitale kaarten verzamelen.’ De man van Shakira voegde hieraan toe dat hij verwacht dat Sorare een nieuwe inkomstenbron zal zijn voor de voetbalclubs. Dankzij het spel kunnen zij namelijk niet alleen hun spelers, maar ook hun merk brengen naar een nieuwe markt: de crypto sector.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden