Foto:
aangeboden door descheidingsmediator.nl

Scheiding aanvragen? Gebruik een stappenplan


Een periode van veel emotie en verdriet: een scheiding brengt een hoop teweeg. Om daadwerkelijk te besluiten om écht te gaan scheiden, vergt veel moed. Het is een ontzettend moeilijke knoop die doorgehakt moet worden en daarnaast moeten beide neuzen dezelfde kant op wijzen. Bij dit proces komt veel emotie kijken: prettig dus om hier zo snel mogelijk uit te komen. Om de scheiding snel, maar toch goed, achter de rug te hebben, is het belangrijk dat u weet welke stappen u kunt doorlopen bij een scheiding aanvragen. Een mediator Den Haag of Delft kan u hierbij helpen.

Zoek hulp van een mediator Delft of Den Haag 

Hebben u en uw partner besloten om te gaan scheiden? Dan is het van belang om hier de juiste hulp bij in te schakelen. Tijdens een scheiding kunnen de emoties hoog oplopen: er ontstaat woede, verdriet, wanhoop of teleurstelling. Dit kan invloed hebben op de keuzes die beide partijen maken tijdens deze scheiding. Keuzes die misschien voorheen niet gemaakt zouden worden, maar uit emotie ontstaan. Een mediator Delft of Den Haag is objectief en kiest geen kant van een partij. 

Scheiding aanvragen: hoe doe je dat?

Een scheiding vraagt u aan bij de rechter. Dit doet u via een advocaat. Als u een mediator Den Haag of andere stad in handen neemt, hoeft u hiervoor niet zelf naar de rechter te gaan. Het is van belang dat beide partijen het volledig eens worden en er duidelijke afspraken worden gemaakt. Mocht dit samen niet lukken, kunt u dus de hulp van een mediator Delft inschakelen. Zo voorkomt u een vechtscheiding bij de rechter. Om de scheiding door te zetten, is een kopie nodig van uw huwelijkse akte en bij minderjarige kinderen een geboorteakte. 

Leg alles goed vast bij een scheiding aanvragen

Zorg ervoor dat alle keuzes en beslissingen goed worden vastgelegd. Bij een scheiding moet over veel dingen nagedacht worden. Een ontzettend vervelende taak, maar het is belangrijk dat dit goed en secuur gebeurd. Dit betreft bijvoorbeeld zaken als de zakelijke en financiële aspecten van uw relatie. Wat gebeurt er met jullie gezamenlijke bezittingen en schulden? Hierbij kun je denken aan de woning, het pensioen, eigendommen of eventuele ondernemingen. Een mediator Den Haag helpt om alles goed vast te leggen en hier tussen beide partijen met voldoende respect en wederzijdse waardering uit te komen. 

Een mediator Den Haag helpt bij het belang van kinderen

Het welzijn van kinderen kan er in alle emotie nog wel eens inschieten. Echter kan de scheiding veel impact hebben op de toestand van een kind. Een mediator Delft helpt bij een respectvolle scheiding, waardoor u nog goed met uw partner overweg kunt. 

Definitief maken

Als jullie beide, met hulp van een mediator Den Haag, goede afspraken gemaakt hebben. Kan de scheiding aanvragen definitief gemaakt worden door de rechter. Deze schrijft u uit voor de burgerlijke stand.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden