Foto:
aangeboden door villatent.nl

5x waarom glamping zo populair is


We kennen allemaal wel een typische kampeerder: dol op de natuur, ’s ochtends met een bakkie koffie voor de tent wakker worden, slapen op een dun luchtbedje en met de wc-rol over straat door de camping. Als je je in dit beeld helemaal niet (!) thuis voelt, zit je hier op de goede plek. Een glamping is hét nieuwe kamperen, maar dan in een modern jasje gestoken. Nooit meer ’s nachts naar het douchegebouw of slapen op een lek luchtbed, maar wel midden in de natuur. Met een glamping ontvang je toch nog de plezieren van het kamperen, maar kies je wel voor luxe faciliteiten. De nieuwe vakantievorm wordt dan ook steeds populairder en er wordt steeds meer gebruik van gemaakt. In deze blog geven we je 5 redenen waarom glamping zo populair is en waarom jij naar een glamping Nederland, Spanje of ander land moet gaan.

Nummer 1: kamperen voor de luxe poes

Houd jij wel van kamperen, maar ben je stiekem wel meer gesteld op wat luxe? Dan is dit de perfecte combinatie. Glamping staat voor glamourus camping, ofwel luxe kamperen. Een glamping tent heeft dan ook nét wat meer faciliteiten dan normaal. Zo slaap je dus wel gewoon op een lekker en goed bed (die in de tent aanwezig is) en is er een badkamer aanwezig. Zo hoef je dus niet meer de hele camping over te lopen, voordat je eindelijk onder een warme douche kunt staan. Ook voordelig: de tent staat al volledig voor je klaar. Je hoeft jezelf dus niet in het zweet te werken met het opbouwen.

Nummer 2: een bijzondere beleving (ook bij glamping Nederland)

Een glamping is nét nieuw. Het concept is modern en fris, waardoor de tenten dus ook ontzettend hip zijn. Met prachtige vakantiefoto’s en jaloersmakende beelden als gevolg. Je hebt in sommige tenten echt even het gevoel alsof je je in een sprookje waant. Ook de glamping Nederland maken het kamperen in Nederland net even iets hipper dan normaal. Dat wil je toch?

Nummer 3: ruimte tijdens jouw reis naar een glamping Spanje 

Het meezeulen van alle kampeerspullen kan soms best veel ruimte in beslag nemen. Doordat de tent bij een glamping al volledig voor je klaar staat, houd je dus een hele hoop ruimte over. Zo kun je dus nét iets meer kleding meenemen of past die lekkere campingstoel nu wél een keer in de auto richting de glamping Spanje. Viva Espagna. 

Nummer 4: midden in de natuur, maar wel luxe

Met een glamping heb je, net als bij kamperen, het gevoel alsof je een met de natuur bent. Je wordt ’s ochtends wakker met de voetjes in het gras. Echter hoef je hiervoor niet op een slecht bed te slapen en heb je dus wel een badkamer binnen handbereik. 

Nummer 5: veel tijdbesparing

Ruziën over tentstokken of toch weer een onderdeel vergeten zijn: dit is einde tijdperk bij een glamping. Je hoeft alleen de glamping Nederland of glamping Spanje op te rijden, de auto neer te zetten en je spullen uit de laden. Ideaal toch? Zo krijg je meteen dat ontspannen vakantiegevoel. 

Enthousiast geworden voor een glamping Nederland of glamping Spanje? Twijfel dan niet langer en gun jezelf een heerlijke vakantie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden