Foto: Esther Meijer

Vrijwilligersvacature van de week

WAGENINGEN - Ben je een natuurijsliefhebber? Vind je het leuk om allerlei hand- en spandiensten te verlenen zodat schaatsers veilig en plezierig kunnen schaatsen? Word dan natuurijsvrijwilliger bij De Nevengeul Natuurijscommissie.

Samen met andere vrijwilligers controleer je de kwaliteit van het ijs in de Nevengeul. Je helpt gaatjes boren in het ijs om zo zwakke plekken op te sporen. Deze markeer je dan met linten of pionnen. In de beginfase kan nog niet met de sneeuwmachines op het ijs gewerkt worden. Daarom veeg je regelmatig de baan met een bezem of veegmachine. Zodat mensen toch lekker kunnen schaatsen.

Je helpt schaatsers wanneer zij een vraag hebben. Als het nodig is, schakel je hulp in bij een ongeval. In overleg met de coördinator bespreek je wanneer je aanwezig kunt zijn. Je bent flexibel om afhankelijk van de (weer)omstandigheden te ondersteunen daar waar nodig. De werklocatie is de Wageningse uiterwaarden/De Wageningse Geul. Vanwege de kou wisselen de vrijwilligers elkaar om de paar uur af. Er is een keet met een gaskacheltje waaraan je je handen kunt warmen. De sfeer is erg goed, heel gezellig. Er is een koek en zopie tent waar je warme chocolademelk kunt krijgen en gevulde koeken.

Heb je belangstelling voor deze vrijwilligersfunctie? Ga dan snel naar www.vcwageningen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden