<p>Op de dagen rond Oud en Nieuw stonden vrijwilligers met kratten en flyers bij de Spar &nbsp;om aandacht te vragen voor de actie en spullen in ontvangst te nemen voor de Voedselbank Neder Veluwe.</p>

Op de dagen rond Oud en Nieuw stonden vrijwilligers met kratten en flyers bij de Spar  om aandacht te vragen voor de actie en spullen in ontvangst te nemen voor de Voedselbank Neder Veluwe.

(Foto: P Schakenbos)

Noordwest opnieuw in actie voor Voedselbank

Voor de tweede maal dit jaar organiseerde Bewonersvereniging Noordwest een actie voor de Voedselbank. Vooral houdbare etenswaren, shampoo, tandpasta, wasmiddel en toiletpapier kan men daar goed gebruiken.

WAGENINGEN - “In juni brachten we tasjes rond om in te zamelen. Dat was zeer geslaagd. Nu stonden we bij de Spar met vrijwilligers uit de wijk en vrijwilligers van Coronahulp Wageningen,” vertelt Irene Gosselink van de Bewonersvereniging. “De opbrengst is goed, 62 volle kratten.”

“De actie is leuk om te doen,” zegt voorzitter Peter Spitteler. “Je maakt even een praatje, op ruime afstand natuurlijk, maar het is fijn om mensen te zien. Goed voor het gemeenschapsgevoel. We moesten zoveel afgelasten dit jaar.”

Er was geen paaseieren zoeken, geen Stratenvolleybaltoernooi, geen Hooilandplein feest. Burendag en Repaircafé gingen wel door in aangepaste vorm. Bewonersvereniging Noordwest blijft actief waar het kan. Op de website en buurtapp Nextdoor staan de activiteiten.

Wilt u ook geld of etenswaren aan de Voedselbank geven? Op hun website staat hoe dat kan: voedselbanknederveluwe.nl.

wageningennoordwest.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden