Voeg een prachtige en originele kamer aan je woning toe met een entresolvloer! [aangeboden door Twinfloor]


Foto: Pexels
aangeboden door Twinfloor

Voeg een prachtige en originele kamer aan je woning toe met een entresolvloer!

Entresolvloeren zijn aan een sterke opmars bezig in de bouwsector. Deze zelfdragende vloeren, ook wel tussenvloeren of verdiepingsvloeren genoemd, worden tussen twee verdiepingen ingebouwd om zo een extra etage te creëren. Vooral bedrijven maken handig gebruik van deze extra ruimte, al vind je de tussenvloeren ook steeds vaker in particuliere woningen terug.

Extra opslag- of kantoorruimte in bedrijven

Een entresolvloer is voor bedrijven dé oplossing om meer ruimte vrij te maken zonder te moeten verhuizen of verbouwen. Deze ruimte wordt vaak als extra berg- of werkplaats gebruikt. Bovendien zijn de vloeren eenvoudig te monteren en te verplaatsen, waardoor ze dan ook op elk moment weer verwijderd kunnen worden. Dit efficiënt en flexibel systeem is verder ook financieel enorm interessant voor een bedrijf. Tijdelijke opslagruimte huren of het bestaande pand verbouwen kost toch al snel heel wat geld. Een entresolvloer is een goedkope en snelle oplossing. Het plaatsen van de vloer vraagt slechts om een kleine investering, een investering die je bovendien binnen de twee jaar weer terugverdient!

Een entresol als slaapkamer gebruiken

Tegenwoordig vind je entresolvloeren echter ook in veel woningen terug. Zeker in hoge huizen is het een handige oplossing om meer leefruimte te creëren. Je kan de entresol op verschillende manieren gebruiken. Vaak wordt de ruimte als een thuiswerkplek of als een speelkamer voor de kinderen ingericht. Is de extra verdieping groot genoeg, behoort een extra slaapkamer zelfs tot de mogelijkheden! Een verdiepingsvloer hoeft trouwens geen grootse constructie te zijn. Er bestaan ook kleinere formaten die je in een bestaande ruimte kan plaatsen. Een kleinere uitvoering staat erg leuk in een kinderkamer. De kinderen slapen boven op de constructie, terwijl ze overdag onder de tussenvloer vrijuit kunnen spelen! 

Een snelle installatie

Eén van de grote voordelen van entresolvloeren is de snelle aanleg. Deze klus besteed je best aan een betrouwbaar bedrijf uit. Voor relatief weinig geld leggen ze de vloer vaak binnen een paar dagen aan. Vakmannen beschikken namelijk over de nodige kennis om snel een stevige en veilige vloer te installeren. Bovendien is het een eenvoudige taak voor hen. Er komen helemaal geen ingrijpende verbouwingen aan te pas. Tijdens de constructie ondervind je dan ook weinig of geen last van rommel of stof.

Geef een extra dimensie aan je interieur

Tussenvloeren worden tenslotte meestal op maat geleverd en passen dan ook in elke woning. Je hebt de keuze uit tal van ontwerpen en materialen. Bij de meeste bedrijven kan je de extra verdieping trouwens zelf samenstellen. Zo kan je voor een elegante trap of een mooie glazen balustrade kiezen om tot een prachtig geheel te komen. Een tussenverdieping kan perfect op elk interieur afgestemd worden en straalt telkens iets bijzonders uit. Een entresolvloer is dan ook een originele, praktische en efficiënte manier om goedkoop en snel een extra kamer aan je woning toe te voegen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden