Shutters: zonwerend, decoratief én duurzaam [aangeboden door Luxaflex]


Foto: Charles Parker / Pexels
aangeboden door Luxaflex

Shutters: zonwerend, decoratief én duurzaam

Tegenwoordig vind je steeds vaker shutters in Nederlandse woningen terug. Deze verstelbare raamluiken stralen niet alleen luxe uit, ze bieden je namelijk ook tal van mogelijkheden. Zo zijn ze niet alleen geschikt als zonwering, maar verhogen ze ook de waarde van je huis en zijn ze zeer gebruiksvriendelijk. Al deze voordelen maken van shutters dan ook één van de nieuwste en populairste interieurtrends!

Duurzaam en isolerend

Het grootste voordeel van shutters is dat het een duurzame manier is om je woning tegen het zonlicht te beschermen. De aanschaf van raamluiken verhoogt dan ook de waarde van je huis. Bovendien hebben ze ook nog eens een isolerende functie. In de zomer houden ze de warmte buiten, waardoor de kamers fris blijven. In de winter blijft je woning dan weer lekker warm, wat op zijn beurt een positief effect op je energierekening zal hebben!

Voor elk type raam

Shutters passen verder op alle mogelijke ramen. Ze zijn namelijk eenvoudig op maat te maken. Zeker voor bijzonder raamvormen zijn shutters aan te raden. Heb je bijvoorbeeld ovale, gegolfde of hoekige ramen, dan zal je merken dat de luiken zelfs beter bij deze speciale ramen aansluiten dan bij ´normale´ rechthoekige ramen. Bovendien blijft de unieke vorm van het raam ook nog eens bewaard, waardoor de shutter het raam tot de eyecatcher van de kamer omtovert!

Makkelijk te onderhouden

Had je vroeger gordijnen of andere stoffen als raamdecoratie hangen, dan weet je vast hoe snel stof zich in deze materialen werkt. Het is meestal een hele klus om ze schoon te maken en het stof zorgt bovendien vaak voor allergische reacties. Dit probleem heb je met shutters niet. Ze zijn en blijven stofvrij, waardoor je ze eenvoudig met een doekje kan schoonmaken. Zo verlies je geen tijd en blijft iedereen ook nog eens van allergieën bespaard!

Regel de lichtinval zelf

De luiken koop je natuurlijk in de eerste plaats aan als zonwering. Een belangrijk voordeel van shutters is dan ook dat je de lichtinval perfect kan regelen. Je kan de luiken openen om optimaal van het zonlicht te profiteren of juist helemaal sluiten als je niets van de zon wil merken. Verder kan je de shutter zo draaien, zodat er enkel onderaan de shutter licht wordt doorgelaten. Ideaal om van het zonlicht te genieten, terwijl de warmte je niet kan storen. Bovendien zorgen shutters ook voor de nodige privacy. Je kan ze namelijk in één beweging sluiten, zodat je op elk moment van de nodige afzondering kan profiteren!

Prachtige en bijzondere raamdecoratie

Tenslotte staan shutters ook prachtig in elke woning. Ze zijn in alle mogelijke uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar. Zo kan je ze volledig afstemmen op je interieur. De luiken vormen dan ook prachtige raamdecoratie die je woning een bijzondere uitstraling geven. Ze zijn uitermate sfeervol en geven elke kamer heel wat karakter. Shutters zijn dan ook een zeer decoratieve oplossing en maken van je ramen dé blikvangers van je woning!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden