Tijn en Marieke zijn trots op de muurschildering.
Tijn en Marieke zijn trots op de muurschildering.

"Wees toch voorzichtig met de aarde"

De 12-jarige Tijn Meijer zu Schlochtern maakt zich zorgen over de toekomst van de aarde. Hij wil ook anderen duidelijk maken dat de opwarming en de plastic soep gevaarlijk zijn voor de toekomst. Omdat tekenen zijn grote passie is, bedacht hij dat hij zijn zorgen over het milieu het beste kon delen met een tekening. Sinds december is zijn tekening met de boodschap ‘Be careful with the earth’ te zien op de hoek van de Beuningstraat en de Hoogstraat.

Door Kees Stap

Wageningen – Hoe heeft hij het voor elkaar gekregen dat hij de tekening mocht maken? “In de binnenstadswinkel heb ik het plan en mijn ontwerp gepresenteerd aan de gemeente. Zij vonden het een goed idee om het centrum met deze boodschap op te fleuren. Ik moest alleen nog aangeven op welke plek de tekening moest komen. Toen ook de eigenaar van het pand en de omwonenden akkoord waren, kon ik aan de slag.”

De ontbossing in de Amazone, bosbranden in Australië, het smelten van de poolkappen. Dat zijn een paar afbeeldingen die op de muurtekening van Tijn te zien zijn. “Ik heb de boodschap in het Engels gemaakt, omdat er hier in Wageningen veel buitenlandse studenten zijn.”
Bij zijn project werd Tijn geholpen door zijn tekenlerares Marieke Klok. “Zij is professioneel kunstenaar en heeft tips gegeven hoe het ontwerp nog duidelijker naar voren kan komen. En ze wist precies welke materialen we moesten gebruiken, zodat de tekening nog jarenlang te zien zal zijn. Ook heeft ze geholpen met het daadwerkelijke schilderen. Dat was trouwens een ijskoude klus, want met handschoenen aan kun je niet goed werken.”Tijn is trots op het eindresultaat. “Ik vind hem erg mooi geworden. Toen we bezig waren met schilderen kregen we ook al veel leuke reacties van mensen die langs liepen.” Het kunstwerk is nog niet helemaal af. “Binnenkort gaan Marieke en ik nog onze handtekeningen plaatsen, dat hoort bij een echt schilderij.”

De muurschildering van Tijn is mogelijk gemaakt door het project ‘Aan de slag met de binnenstad’. Hierin kunnen inwoners en ondernemers initiatief nemen om de binnenstad aantrekkelijker te maken voor alle inwoners en bezoekers. De binnenstadswinkel van de gemeente is voorlopig gesloten. Maar wie net als Tijn een goed idee heeft voor het centrum van Wageningen kan altijd contact opnemen via e-mail binnenstad@wageningen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden