WSDV on line geweldig productief


<p><strong>Luise (voorgrond) en Marie Gabbert waren voor WSDV samen goed voor zeven punten.&nbsp;</strong><strong>Foto: WSDV</strong></p>

Luise (voorgrond) en Marie Gabbert waren voor WSDV samen goed voor zeven punten. Foto: WSDV

WSDV on line geweldig productief

WSDV vult de leegte in het damseizoen op met het spelen van on line wedstrijden, wat de Wageningse ereklasser de afgelopen week bijzonder goed is afgegaan. Eerst werd de gecombineerde digitale clubavond met eersteklasser DC Den Haag met een overtuigende zege afgesloten en vervolgens werd DES Lunteren met 21-8 en 24-6 in de pan gehakt.

WAGENINGEN - In de streekderby had WSDV aan dertien van de vijftien borden een ratingoverwicht wat in de cijfers wel zeer nadrukkelijk tot uiting kwam. DES, toch ook een ereklasser, wist slechts twee partijen te winnen.

Aan het eerste bord schitterde Jan Groenendijk. De toch lang niet malse Henk Klarenbeek wilde ook met open vizier dammen maar had eerst zijn omsingeling niet op orde en overzag vervolgens een geniepige combinatie. Johan Sterrenburg en Edwin van Hierden hielden elkaar twee keer in evenwicht maar Matthias de Kruijf had het moeilijk tegen de derde Lunterense topspeler Stijn Overeem die na veel wapengekletter drie punten incasseerde.

Fred Ivens remiseerde na halsbrekende toeren met Coen Bommel die in de tweede partij in een Coup Royal-met-tweede-trap liep. Erik van de Weerdhof kwam tegen Laura Timmerman na een ontsnapping ook tot drie punten. Machiel Weistra toonde zich twee keer technisch superieur en Heike Verheul kwam twee keer tot een winnende aanval. 

Wouter van Beek nam Willem Stunnenberg te pakken maar had in de ‘return’ mazzel dat het nog remise werd. Ivar Smijers was een maatje te groot voor Chris Versteegen die dankzij een merkwaardige misgreep toch nog één punt in de wacht kon slepen. Harry Otten en Jaap Heij wonnen allebei een keer in het late middenspel. Arie Janssen van Doorn scoorde drie punten maar had daarover geen klagen.

Luise Gabbert wikkelde na een remise met Jan Bos - met vier dammen op het bord – keurig geforceerd af naar de winst. Hans Kromhout mocht al blij zijn met een punt maar won nog zelfs na een blunder en remiseerde vervolgens met een schijf minder. Marie Gabbert zegevierde twee keer en benjamin Marjory Feyt verzuimde een leuke eindspelwinst maar sloeg in de tweede partij hardhandig toe.

Den Haag

Op de gecombineerde digitale clubavond met DC Den Haag was het totaal van de zes hoogst eindigden spelers van beide verenigingen bepalend. WSDV was met 51-30 de sterkste. Ivar Smijers werd topscorer met tien punten. Fred Ivens en Robert-Jan van Steenbergen (beiden 9), Wouter van Beek en Jeroen Gijsbers (8) waren iets minder productief.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden