Foto:
aangeboden door Wooof

Dit moet je weten voordat je een hond aanschaft

Als je van plan bent om een hond te kopen, is het goed om jezelf een aantal vragen te stellen. Het is best een grote beslissing. Een hond is namelijk een trouw maatje die veel aandacht verdient. Hiernaast heeft een hond voeding nodig, speeltjes, een mand en noem maar op. Het is daarom ook goed dat je hier van te voren dus goed rekening mee houdt. Wij vertellen je in dit artikel daarom graag meer over wat je allemaal moet weten voordat je een hond aanschaft!

Welk ras past bij mij? 

Er zijn onwijs veel soorten rassen honden. Het ene ras heeft weer een speels karakter en het andere ras is wat rustiger. Dit zijn slechts voorbeelden, aangezien er veel meer karakterkenmerken zijn! Informeer jezelf daarom goed en kijk welk ras het beste bij jou past. Heb je bijvoorbeeld een gezin met kleine kinderen? Kies dan ook voor een hond die lief is naar kinderen en een speels karakter heeft. Of wil je een waakhond? Dan kun je dus weer beter gaan voor een ras met jaaghonden. Houd er wel rekening mee dat sommige rassen duurder zijn dan de ander.

Waar vind je een hond? 

Er zijn verschillende opties als je een hond wilt kopen. Zo kun je langs gaan bij een asiel en kijken of hier een lieve hond bij zit die jij een fijn huis wilt geven. Veel mensen kiezen er ook voor om een puppy te nemen via een fokker. In dit geval raden we je aan om goed onderzoek te doen naar de fokkerij of de vereniging waar je de hond vandaan haalt. Het gebeurt helaas wel eens dat fokkerijen niet betrouwbaar zijn en dat je een hond krijgt die heel anders blijkt te zijn dan dat je in de eerste instantie dacht. Voor jezelf én voor het welzijn van het beestje zelf, is het dus goed om een fokkerij te kiezen waarbij je zeker weet dat de honden gezond zijn en niks mankeren. 

Hondenspullen 

Voordat je een hond koopt, is het verstandig om vast alle spullen aan te schaffen. De grootste spullen zijn natuurlijk een hondenmand of benche, een halsband en uitlaatriem en hondenvoer. Er zijn verschillende merken, zoals Wooof die kwalitatief hoog hondenvoer aanbieden. Je wilt immers wel dat je viervoeter het beste voedsel krijgt! Neem eens een kijkje op www.yourdog.nl. Houd hiernaast ook rekening met andere spullen, zoals poepzakjes en hondenspeeltjes. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden