0317 Bootcamp is er ‘voor iedereen’


<p>Rijk van Holland (links) en Gerko van Amersfoort zijn de oprichters van 0317 Bootcamp Wageningen.</p>

Rijk van Holland (links) en Gerko van Amersfoort zijn de oprichters van 0317 Bootcamp Wageningen.

(Foto: Dick Martens)

0317 Bootcamp is er ‘voor iedereen’

Ruim 6 miljoen mensen keken dinsdagavond gespannen naar de Corona-persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. De Wageningers Gerko van Amersfoort (39) en Rijk van Holland (61) waren daar niet bij. Zij verzorgden op het kunstgrasveldje van voetbalvereniging WAVV een bootcamp-les voor zes van hun leden van 0317 Bootcamp Wageningen. Zij konden, met dank aan het energieke en bevlogen duo, Coronaproof lekker trainen in de frisse buitenlucht.

Door Dick Martens

WAGENINGEN - ,,Onze bootcamp is meer dan alleen trainen”, aldus het duo in koor. ,,En dat doen we al meer dan zes jaar. Wij komen beiden uit ‘het fitnessen’, deden dat bij Enjoy Healthclub in Wageningen. Maar wij wilden liever naar buiten, dat werd daar niet geboden, toen hebben we besloten het dan maar zelf te gaan doen. Het begon vervolgens met een zogenaamde ‘goede doelen actie’ voor de Stichting ALS, dat leverde al direct 20 deelnemers op. Toen zeiden we al tegen elkaar, als we dit zouden laten schieten, dan zijn we gek.” Zo zag 0317 Bootcamp Wageningen het levenslicht. Begonnen werd op het grote grasveld in de wijk Noordwest, maar omdat er op die locatie ook de nodige honden werden uitgelaten was dat niet ideaal. ,,We zijn vervolgens naar zwembad De Bongerd gegaan, waar we op de ligweide aan de gang zijn gegaan, maar mede door ruimtegebrek verlegden we ons werkterrein naar het kunstgrasveld van KV Wageningen, maar in de zomerperiode werd daar natuurlijk volop gekorfbald en konden wij daar dan niet meer terecht. Maar toen deed zich de mogelijkheid voor om hier bij WAVV permanent de trainingen te kunnen verzorgen. We zijn beiden WAVV’er hebben er ook gevoetbald, zijn sponsor, maar bovenal is het hier perfect voor ons.”

Natuurlijk is de insteek van beide heren om de deelnemers weer lekker fit te krijgen. ,,Maar ook het sociale aspect is zeker zo belangrijk. ,,Het is niet alleen maar sporten, maar ook de gezelligheid en het plezier staat bij ons hoog in het vaandel. Wij vinden het ook superbelangrijk dat er tijdens onze trainingen gelachen wordt. Ons motto is dan ook, dat je met een lach naar de training gaat en zeker met diezelfde lach, tevreden weer naar huis gaat en zonder dat dit ten koste gaat van de intensiteit van onze trainingen.” De daad wordt direct bij het woord gevoegd, door een deelnemer die even stopt met het stoten tegen een opgehangen bokszak, met een kwinkslag aan te sporen tot hernieuwde actie. ,,Onze insteek is de deelnemers zo goed als mogelijk te begeleiden, iedereen op basis van zijn eigen gestelde doelen. Alle oefeningen gaan op tijd en de frequentie van de oefening bepaalt de deelnemer zelf. Wij motiveren en dagen ze uit.” Ook Corona heeft natuurlijk impact op de groepslessen. ,,Normaal hebben we groepen van ongeveer 20 deelnemers, nu doen we het in groepjes van zes, dan is er voldoende ruimte voor iedereen. Dat gaat prima. Ook wij vinden het heerlijk om te doen.” Voor meer info: facebook @0317bootcamp.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden