<p>Foto: Rita van Biesbergen</p>

Foto: Rita van Biesbergen

(Foto: )

Nieuwe Nu werkt aan toekomst

In de Nude, het landschap ten westen van Wageningen, wordt hard gewerkt. Er is nog niets te zien, maar achter de schermen wordt door bewoners en landeigenaren nagedacht over de toekomst van het gebied.

WAGENINGEN - In december 2020 is de ‘Nieuwe Nu’ van start gegaan als een bewonersinitiatief, dat actief bezig is met de toekomst van het landschap van de Nude. Aanleiding voor het initiatief is de Visie Buitengebied van de gemeente. In de visie staat het gebied ‘De Nude’ te boek als transitiezone. Een transitie betekent verandering. Wat gaat er veranderen? De gemeente wil in de Nude ruimte maken voor meer biodiversiteit, duurzame energie, natuurinclusieve landbouw en recreatie. Er is veel mogelijk. Maar de bewoners van het landschap willen wel gezamenlijk over deze veranderingen nadenken. Het is juist nu een kans om projecten en dromen te realiseren.

Op dit moment kan iedereen meedoen die zich betrokken voelt bij de Nude. Vroeger was dit zuidwestelijke puntje van de Gelderse Vallei een bijzonder gebied. Het lag op de grens van het bisdom van Utrecht en het graafschap van Gelre. Van een moeras veranderde het naar een levendige fruitgaard. Het verleden zal niet terugkeren, maar verleden, heden en toekomst kunnen wel met elkaar verbonden worden.

Heeft u goede ideeën, foto’s of een mooi verhaal? Kijk hiervoor op www.denieuwenu.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden