<p>Matthias de Kruijf scoorde het volle pond.&nbsp;</p>

Matthias de Kruijf scoorde het volle pond. 

(Foto: )

WSDV komt ijzersterk terug

WSDV verloor de eerste ronde van de digitale damderby tegen het sterke VBI nogal geflatteerd met 16-8. De Wageningse topclub wees in de tweede ronde de Huissense horde echter knap met 13-11 terug waarbij liefst vier spelers een zogeheten blauwe vermelding voor een bijzondere prestatie scoorden. De eindstand 27-21 werd zodoende nog dragelijk, zeker gezien het feit dat bij WSDV behalve kopman Jan Groenendijk, ook Johan Sterrenburg, Koos van Amerongen en Heike Verheul ontbraken. Voor hen werden jonge talenten opgesteld.

Gelegenheidskopman Marcel Monteba speelde twee attractieve partijen met veelvoudig nationaal kampioen Alexander Baljakin en hield daar een punt aan over. Matthias de Kruijf stal de show en gunde de hoger ingeschaalde Odin Mol geen punt. Nestor Fred Ivens (77) speelde als een jonge hond wat hem tegen Toine Brouwers drie punten opleverde. Machiel Weistra kwam er tegen Wouter Ludwig eerst niet aan te pas maar nam in de return met sterk positiespel keurig revanche.

Ester van Muijen hield de aanvalsgolven van Jos Stokkel in bedwang maar moest in de return het hoofd buigen. Talent Ivar Smijers hield hij zich netjes staande tegen de ervaren ereklasser Joost Hendriksen die daarna op klaarlichte dag een schijf en later de partij verloor. Robert-Jan van Steenbergen had een offday en verloor twee keer vanuit het niets. Luise Gabbert sloeg in het late middenspel haar slag maar overzag in de tweede partij een eindspelfinesse. Haar oudere zus Marie ontfutselde Fleur Kruysmulder dankzij een heuse Coup Royal drie punten. Marjory Feyt had met een zetje succes en wiste daarmee een reglementaire nederlaag uit. Nieuwe leden Hugo Gerritsen en Ewoud van Rosevelt waren zeer enthousiast maar kwamen nog ervaring tekort.

Prestatie

WSDV 2 had bepaald z’n dag niet en werd met 8-2 en 9-1 door IJmuiden afgeserveerd. Alleen Jeroen Gijsbers leverde een bijzondere prestatie door Nicole Schouten knap een punt af te snoepen. Het hadden er zelfs twee kunnen zijn. Wouter van Beek ging tegen Stijn Tuytel in remisestand door z’n klok en blunderde vervolgens. Ook Harry Otten kreeg twee nullen achter z’n naam. Hij wist een gewonnen stand nog te verliezen en was vervolgens te druistig. Arie Janssen van Doorn forceerde tegen Jack van Buuren (schijf)winst en stond ook in de tweede partij op winst maar liep in een gemene combinatie. Jozef Linssen werd tegen Max Doornbosch twee keer weggespeeld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden