Foto:

Arne voorleeskampioen van Wageningen

De beste voorlezer van Wageningen zit op de St. Jozefschool. Arne Hekman heeft op 10 februari de titel gewonnen in de bblthk, met het voorlezen uit ‘Alaska’ van Anna Woltz.

WAGENINGEN -  Andere deelnemers waren Micha Kortweg van de Johan Frisoschool, Eline Koenraadst van de Kardinaal Alfrinkschool en Kyra Leander van OBS De Tarthorst. Niet minder spannend, wel anders. Voorlezen voor het oog van de camera in een lege bibliotheek, in plaats van op een groot podium voor ruim honderd muisstille leeftijdsgenoten. Vier schoolkampioenen lazen afzonderlijk een fragment uit hun lievelingsboek.

De jury beoordeelde de opnames van de voorleessessies. Niek Smaal (gepensioneerde boekhandelaar), Manja Mekking (directeur van de bblthk) en Vesna de Vink (bibliotheekmedewerker) hebben de knappe prestaties beoordeeld. In het optreden van Arne was de emotie uit het boek juist overgebracht en de luisteraars werden helemaal meegevoerd in het verhaal.

Arne kan zijn voorleeskunst opnieuw laten horen tijdens de regionale ronde op 10 maart in de bibliotheek van Dieren. Uiteindelijk strijden in mei twaalf provinciale voorleeskampioenen voor de titel ‘Nationale Voorleeskampioen’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden