Huphop Kleuterdans
Huphop Kleuterdans (Foto: ILL SKILLS)

Cultuur on Tour in Wageningen

WAGENINGEN - Speciaal voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar start deze voorjaarsvakantie 'Cultuur on Tour'. Met een divers aanbod van cultuuractiviteiten proeven de jonge deelnemers van workshops als goochelen, huphop kleuterdans of een heuse zoektocht naar boswezens. Op een later moment volgen workshops voor jongeren tot en met 18 jaar.

"Nu een heleboel dingen niet kunnen, willen we een nieuwe impuls geven aan cultuur", vertelt coördinator Judica Lookman. "Dit initiatief is een vervolg op de succesvolle KinderCultuurZomer. De kracht van Cultuur on Tour is dat het bij jou om de hoek is. Cultuur komt naar je toe. De workshops zijn bedoeld om te proeven en uit te proberen. Misschien kom je erachter dat je ergens heel goed in bent. Als je iets heel erg leuk vindt, zoals een musical maken, wat we later in het voorjaar hopen te doen, kun je daarna een cursus gaan volgen. De activiteiten zijn een opstapje."

Judica: "We hopen dat we ook snel activiteiten voor jongeren mogen organiseren, want er liggen te gekke workshops op de plank. Zo staat er een theatermaker te trappelen om met een groepje te starten en voor wie van streetdance houdt, heb ik ook goed nieuws. Cultuur on Tour loopt ten minste tot aan de zomer, dus we hebben nog even. In de voorjaarsvakantie brengen we materiaalpakketten rond waarmee je echt iets nieuws leert. Daarvoor gebruiken we de Boekkoerier van de bblthk. Zo is het niet helemaal beperkt tot iets dat online is, maar heb je daadwerkelijk iets in je handen."

Cultuur on Tour trekt door Wageningen en popt zo op meerdere plekken op. De buurtcentra van Solidez, Thuis Wageningen en de bblthk doen mee. In deze samenwerking zijn Sportservice en de sportbuurtcoaches betrokken bij de jongerenactiviteiten. De workshops zijn gratis, maar inschrijven is verplicht. Er is een beperkt aantal plekken per workshop. Kijk voor meer informatie op www.bblthk.nl/cultuurontour.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden