Schop de grond in voor uniek nieuw speelveld in de Tarthorst


<p>In de wijk de Tarthorst is de schop de grond ingegaan voor realisatie van een nieuw speelveld. De multifunctionele opzet en inrichting is tot stand gekomen door een samenwerking tussen gemeente, Sportservice Wageningen en gebruikers van het speelveld.</p>

In de wijk de Tarthorst is de schop de grond ingegaan voor realisatie van een nieuw speelveld. De multifunctionele opzet en inrichting is tot stand gekomen door een samenwerking tussen gemeente, Sportservice Wageningen en gebruikers van het speelveld.

(Foto: )

Schop de grond in voor uniek nieuw speelveld in de Tarthorst

Wageningen - In de wijk de Tarthorst is gestart met vernieuwing van het speelveld in de buurt. Een vernieuwing die beter aansluit bij de behoefte van het onderwijs, de sportverenigingen maar zeker ook de buurt zelf. Daarmee komt een idee dat begin 2020 was geboren tot realisatie. Als alles volgens planning verloopt is het speelveld woensdag 31 maart klaar voor gebruik.

Sportservice Wageningen lanceerde begin 2020 het idee om het speelveld de Tarthorst een upgrade te geven. Een speelveld waarmee de scholen, vakdocenten bewegingsonderwijs en sportverenigingen beter uit de voeten kunnen. Niet alleen toegankelijk in, maar ook buiten schooltijd, waar de buurt volop gebruik van kan maken.

Het idee werd omarmd door de gemeente Wageningen en de gebruikers van het veld. In samenwerking zijn schetsen gemaakt om tot een multifunctionele invulling te komen. Dit heeft geresulteerd in een plan waarbij er meerdere sport- en spelmogelijkheden zijn en gymzaalbelijning wordt aangebracht. Dit geeft bijvoorbeeld de vakdocenten bewegingsonderwijs de mogelijkheid om buiten betere gymlessen te kunnen geven. Ook biedt de inrichting meer uitdaging aan kinderen om in de schoolpauzes te sporten en te spelen. De gemeente Wageningen heeft de huidige werkzaamheden in gang gezet.

De eerste schop is nu de grond ingegaan en als alles volgens planning verloopt, is het vernieuwde speelveld op woensdag 31 maart klaar voor gebruik.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden