Coffeeshop De Bengel wil verhuizen naar Gerdesstraat


Foto:

Coffeeshop De Bengel wil verhuizen naar Gerdesstraat

Wageningen - Coffeeshop De Bengel wil verhuizen van de Sportstraat naar de Gerdesstraat. De exploitant heeft de gemeente verzocht om de coffeeshop te mogen voortzetten in het pand waar in het verleden snackbar/automatiek Van der Worp gevestigd was.

Burgemeester Geert van Rumund laat in een brief aan de gemeenteraad weten de verhuizing als een kansvolle mogelijkheid te zien. Hij denkt dat dit een goede plek is omdat er voldoende parkeerruimte is, het bedrijf minder dan nu in een woonwijk gelegen is en het gebouw na de verhuizing qua uitstraling een verfraaiing van de omgeving zal zijn.

Vanwege de Corona-maatregelen kun je bij de coffeeshop in de Sportstraat uitsluitend afhalen. Dus gebruik ter plekke van softdrugs maar ook het nuttigen van alcoholvrije drank en een langer verblijf van klanten wordt door de exploitant niet meer toegestaan. Dat was tot vorig jaar wel het geval. De exploitant heeft aangegeven deze afhaalfunctie, ook nadat de Corona-maatregelen niet meer van toepassing zijn en na de eventuele verhuizing, door te willen zetten. Deze afhaalfunctie gold al voor de andere twee coffeeshops in het centrum (in de Kapelstraat en Rouwenhofstraat) waarbij volgens Van Rumund geen overlast wordt geconstateerd.

Voordat de coffeeshop daadwerkelijk mag verhuizen, kunnen bewoners nog zienswijzen indienen. Ook moet er nog goedkeuring komen in het zogenaamde ruimtelijke traject.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden