Sportbieb SAM opent in Wageningen


Sportbieb SAM opent in Wageningen

WAGENINGEN - De wijk Pomhorst in Wageningen heeft er een fantastische plek bij voor kinderen om buiten te sporten en te spelen. Woensdag 24 maart onthulde wethouder Leo Bosland, in het bijzijn van meer dan vijftig kinderen en SAM de wasbeer, het bord van Sportbieb SAM. Daarmee is de plek om gratis met sport- en spelmateriaal te sporten en te spelen officieel geopend. Kinderen gingen meteen vol enthousiasme in de weer met het materiaal.

Sportbieb SAM - een initiatief van Sportservice Wageningen, in samenwerking met Solidez en de buurt - heeft onder meer als doel om het buiten spelen te stimuleren. Daarom werd de opening aangegrepen voor de aftrap van de buitenspeelcampagne van Lekker in je Vel!. In die campagne wordt het belang van elke dag buiten spelen onder de aandacht gebracht van ouders en kinderen. Diverse Wageningse organisaties helpen mee die boodschap over te dragen.

Sportbieb SAM in de Pomhorst is elke woensdag open van 14.30 - 16.30 uur en op donderdagmiddag van 15.00 - 17.00 uur. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen gratis lid worden van Sportbieb SAM. Inschrijven kan tijdens de openingstijden of via het online inschrijfformulier op www.wageningen-actief.nl. Na inschrijving ligt het pasje maximaal één week later klaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden