Foto:
aangeboden door klip

Wat is er nodig voor een productiehal?

Wist je dat er een heleboel verschillende dingen nodig zijn om een productiehal in elkaar te zetten waar goederen geproduceerd kunnen worden? Waarschijnlijk kun je je daar wel een voorstelling van maken, maar welke onderdelen er dan precies nodig zijn, dat weten de meesten niet. Om je hier een klein beetje een beeld van te geven hebben we er een aantal van voor je beschreven.

Skids

Om een productielijn op te zetten zijn er natuurlijk machines en apparaten nodig die deze productie daadwerkelijk uit gaan voeren. Dit zijn vaak geen kleine noch lichte installaties, dus om deze handig op hun plek te kunnen krijgen en eventueel te verwisselen of verplaatsen worden deze op zogenaamde skids geplaatst. Experts uit de skidbouw zorgen er dan voor dat de machine of het apparaat op een stevig frame staat dat enigszins eenvoudig en moeiteloos verplaatst kan worden zodat er meer mogelijk is met betrekking tot de indeling van de productiehal. Eigenlijk zijn skids voor een productiehal wat containers voor containerschepen zijn, ze maken het een stuk eenvoudiger om respectievelijk apparaten en goederen te verplaatsen.

Leidingen en pijpen

Al die apparatuur moet natuurlijk ook aan elkaar verbonden worden zodat er een doorlopend proces ontstaat. Deels gaat dit vaak met al dan niet handmatige of door robots aangedreven wagentjes of lopende banden, maar vaak zijn er ook een heleboel leidingen en pijpen nodig om ervoor te zorgen dat alles ordelijk verloopt. Bovendien hebben veel apparaten, machines en processen elektriciteit, verwarming of koeling en aanvoer van hulpmiddelen nodig om goed te werken. Dit alles wordt verzorgd door de leidingen en pijpen, die eigenlijk het bloedvatenstelsel van een productiehal vormen.

Sandwichpanelen

Tot slot wordt de productiehal zelf vaak vervaardigd uit sandwichpanelen. Sandwichpanelen zijn waarschijnlijk nieuw voor je, terwijl je ze toch ongetwijfeld al eens hebt gezien. Het zijn namelijk hele goedkope, praktische, duurzame en stevige panelen om muren en daken uit te vervaardigen. Niet moeders mooiste, maar dat is voor een productiehal natuurlijk ook niet persé nodig! Je ziet dus dat deze panelen vaak worden gebruikt op industrieterreinen, bij fabrieken en in productiehallen.

Weer wat geleerd

We hopen dat je het leuk vond om te lezen over een aantal zaken die nodig zijn om een productiehal te bouwen of in te richten. We vinden het zelf ook altijd leuk en leerzaam om te lezen over dingen waar we nog niet zoveel van af weten en hopen dat dit ook voor jou geldt!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden