De zonnepanelen op het dak van Costerstaete
De zonnepanelen op het dak van Costerstaete (Foto: Joep Dirkx)

Bewoners Costerstaete plaatsen 300 zonnepanelen

WAGENINGEN - De bewoners van het appartementencomplex Costerstaete in Wageningen hebben 300 zonnepanelen op het dak van hun gebouw laten plaatsen. Daarmee bespaart Costerstaete bijna 39.000 kg CO2 per jaar.

De 300 zonnepanelen die op de daken van het appartementencomplex zijn geplaatst wekken gemiddeld bijna 83.000 kWh per jaar aan elektriciteit op. Een gedeelte van de opgewekte stroom is voor eigen gebruik. De resterende elektriciteit wordt aan het elektriciteitsnet geleverd. Met de door de zon opgewekte stroom helpt Costerstaete de CO2-uitstoot met bijna 30.000kg per jaar te verminderen.

De Vereniging van Eigenaars van het appartementencomplex Costerstaete aan de Costerstraat in Wageningen, nam in oktober vorig jaar het besluit zonnepanelen te plaatsen op de platte daken van hun gebouw. Bij de uitwerking van de plannen kregen de bewoners veel hulp van adviseurs van Valleienergie en van het Energieloket van de Gemeente Wageningen. De door de Gemeente Wageningen verstrekte subsidie hielp het plaatje financieel rond te maken. De installatie, die werd verzorgd door PV-projecten uit Ederveen, is inmiddels in gebruik en levert dankzij het mooie weer al volop stroom.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden