Speelgoedbank zoekt nieuw onderkomen


<p>Bert van de Weerd: &quot;We nemen nu even geen gebruikt speelgoed meer in.&quot;</p>

Bert van de Weerd: "We nemen nu even geen gebruikt speelgoed meer in."

Speelgoedbank zoekt nieuw onderkomen

Wageningen - Per 1 januari 2022 kan de Speelgoedbank geen gebruik meer maken van hun pand in de Tarthorst. Afgelopen week kreeg het bestuur dit bericht. Ze zoeken nu hulp bij het vinden van een nieuw onderkomen.

Door Pauline Schakenbos

De Speelgoedbank is er voor Wageningen en omstreken. Men geeft goed bruikbaar speelgoed aan gezinnen met weinig inkomen. Familie Van de Weerd is al tien jaar de spil hiervan. Een kind zonder speelgoed dat mag toch niet gebeuren, vinden zij.
Eigenaar Kinderopvang Wageningen heeft plannen met het pand. Het bericht over het einde van het huurcontract kwam als een schok.
“Maar niets ten nadele van Kinderopvang,” benadrukt Bert van de Weerd. “Zij hebben ons zeven jaar onderdak verleend en waren een goede huisbaas.”

Het vooruitzicht maakt de club wel even moedeloos. Ze hopen voor oktober te weten waar ze terecht kunnen, anders stopt de Speelgoedbank. Dat zouden per jaar ruim 350 gezinnen in de regio geen verjaardagsbox, decembercadeau of verrassing tussendoor meer krijgen.

Ondanks corona heeft men eind vorig jaar wel de actie voor Sinterklaas- en kerstcadeaus kunnen houden. En momenteel zijn ze, net als de winkels, weer open op afspraak.

De stichting zoekt een ruimte van tenminste 120 m2 met een keukentje en toilet. Geen winkelpand in het centrum, vanwege de privacy voor de klanten.

Ze zoeken een locatie voor tenminste 4 of 5 jaar. Verhuizen en inrichten is immers een grote klus voor de vrijwilligers. Een commerciële huurprijs is natuurlijk ook niet de bedoeling voor deze ANBI stichting.

Bert vertelt dat er bij het klussen, schoonmaken en tuinaanleg en -onderhoud wel altijd goede hulp komt van stagairs van Pantarijn.

Mocht u een goedkope locatie weten, of iemand kennen die financieel wil helpen? Laat het weten. Hulp en tips zijn zeer welkom. Geeft dit door via speelgoedbankwageningen@gmail.com of via het nummer op de website.

speelgoedbankwageningen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden