Aziz Amenchar: “met mijn vlogs wil ik mijzelf en anderen motiveren om gezonder te leven”

Samen maken we het verschil, Wageningers in coronatijd

Hoe beleven Wageningers de coronatijd? Waar maken zij zich zorgen over? Wat is er wel mogelijk en waar krijgen ze energie van? Hoe helpen ze elkaar? De komende maanden vertellen zij hierover op deze plek. Want samen maken we het verschil! Ook vertellen hoe jij het verschil maakt? Mail dan naar communicatie@wageningen.nl.

WAGENINGEN - Bij veel mensen zijn er afgelopen jaar de nodige Coronakilo’s bijgekomen. Ook de 24-jarige Aziz Amenchar heeft daarmee te maken. Door Corona en de bijbehorende maatregelen is hij minder gaan bewegen en slechter gaan eten. Zijn motivatie om te sporten verdween totaal. Maar dat heeft hij nu veranderd. Hij gaat voor een gezondere levensstijl. Om zichzelf en anderen te motiveren deelt hij dat met vlogs op YouTube.Minder bewegen en meer etenAziz is een geboren en getogen Wageninger. Na de Ireneschool en het vmbo op het Pantarijn deed hij een opleiding marketing en communicatie. Uit zijn tijd op het Pantarijn heeft hij een hechte groep vrienden overgehouden. “Met deze vrienden ging ik altijd graag sporten op de sportschool. Ook gingen we regelmatig lekker eten in een restaurant of gezellig kletsen in een café. Toen vorig jaar de Corona pandemie uitbrak, viel dat voor een groot deel weg. Doordat onder andere de sportscholen dicht gingen, veranderde mijn dagelijkse routine. Mijn motivatie was weg. Ik bewoog niet meer en uit verveling ben ik ook nog eens slechter gaan eten. Met als resultaat dat er 20 kilo bij zijn gekomen.”
De knop omzettenIn februari realiseerde Aziz zich dat dit zo niet door kon gaan. Hij zette de knop om en bedacht een manier om zichzelf wel weer te motiveren. “Ik had een schop onder mijn kont nodig. Vanwege mijn studie marketing en communicatie bedacht ik dat een vlog mij daarmee zou kunnen helpen. En ik weet dat anderen met dezelfde problemen te maken hebben, dus ik probeer ook hen met mijn vlogs te motiveren.”
Jongeren inspirerenOnder de titel ‘Road to 99,9 kilo’ laat Aziz in zijn vlogs zien hoe hij dat aanpakt. “Nu wandel ik 10.000 stappen per dag en drink ik daarbij 2 liter water. Ik laat ook zien hoe je gezond kunt eten. De komende tijd wil ik verschillende sportieve uitdagingen aangaan en interviews met andere Wageningers opnemen. Mijn doelgroep zijn jongeren en die worden allemaal hard geraakt door deze pandemie. En die wil ik inspireren door ze te laten zien dat het niet moeilijk is, als je maar gemotiveerd bent. Ik had nooit gedacht dat ik wandelen zo leuk zou vinden. Wageningen heeft zoveel mooie plekjes, mijn favorieten zijn de uiterwaarden en het Binnenveld. Soms loop ik samen met een vriend, vaak in mijn eentje met muziek op. En wandelen en water zijn ook nog eens gratis, dus niemand hoeft het daarvoor te laten.”
Steentje bijdragenOndanks zijn hernieuwde motivatie, kijkt Aziz wel uit naar de komende tijd als er weer meer kan en mag. “Het is een eenzame tijd. Gelukkig heb ik nu een tijdelijke baan op een crediteurenadministratie. Ik kan thuiswerken afwisselen met een paar dagen naar kantoor, waardoor ik meer mensen spreek. Maar wat ik erg mis, is de onderlinge sfeer met mijn vrienden. We proberen ons zo goed mogelijk aan alle maatregelen te houden, dat betekent dus dat we nu niet meer samen kunnen komen. Ik kijk uit naar de dag dat we weer fanatiek kunnen sporten in de sportschool en dat we weer lekker uit kunnen gaan. Tot die tijd focus ik me op het afvallen en het gezonder leven. En ik hoop met mijn vlogs een klein steentje te kunnen bijdragen aan een gezonder Nederland.”Benieuwd naar de vlogs van Aziz? Kijk dan op YouTube naar zijn kanaal 96Atlas.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden