Foto:
aangeboden door autoverzekering.nl

Dit zijn de beste stadsauto’s van 2021

Als je in Wageningen woont en je bent op zoek naar een nieuwe auto dan zou je ervoor kunnen kiezen om een zogeheten stadsauto aan te schaffen. Dit zijn dus vierwielers die speciaal bedoeld zijn voor mensen die in een stad wonen. Mogelijk vind jij dit als inwoner van Wageningen niet helemaal geschikt, maar anderen zijn juist wel weer echte liefhebbers van dergelijke auto’s. Natuurlijk kun je met zo’n model ook prima de snelweg op gaan, dat zal helemaal geen probleem zijn. Wel zijn ze net wat beter in een stad, wat voor de onderstaande auto’s zeker het geval is. 

Kia Picanto 

De nieuwe Kia Picanto is niet alleen goed gemaakt, het is ook nog eens een goede auto om mee te rijden. Daarnaast is het bovendien vrij ruim voor een stadsauto. Deze factoren zorgen er zeker voor dat dit model steeds populairder lijkt te worden. Kies jij er ook voor om een Kia Picanto aan te schaffen? Je autoverzekering vergelijken is dan zeker van belang, het zou namelijk kunnen dat je geld kunt besparen. De Picanto bouwt trouwens voort op het stijlvolle ontwerp van de voorganger, maar het is wel kwalitatief beter. Ook is het interieur beter uitgerust en heeft het meer ruimte. Het nieuwe model mag dan ook zeker een verbetering genoemd worden ten opzichte van de oude Kia Picanto. 

Toyota Aygo

Toyota beweert dat het opvallende gezicht van de Aygo geïnspireerd is op manga-strips. Dit model van Toyota is bovendien zeker gedurfd, met scherpe vouwen, opvallende hoeken en een indrukwekkend dak. De oude auto was enorm populair en werd in grote aantallen verkocht, maar het nieuwste model is in bijna alle opzichten een verbetering. Dit zal het dus nog beter gaan doen naar alle waarschijnlijkheid. Ook jij kunt daarom de keuze maken om de Aygo aan te schaffen. Je autoverzekering berekenen van te voren is hierbij zeker slim om te doen, want je wilt hiervoor natuurlijk niet te veel geld betalen. Onder het gedurfde exterieur van de Toyota Aygo ligt overigens een bijgewerkte versie van het platform dat eerst werd gebruikt, dus er is niet veel nieuw op het gebied van rijden.

Volkswagen up!

Als je op zoek bent naar een elektrische stadsauto dan is de Volkswagen up! zeker geschikt, al kun je dit exemplaar ook in een normale variant kopen. Je zult dan dus nog wel zo nu en dan moeten tanken. Een groot pluspunt van dit model van VW is toch wel het chassis, wat echt ontzettend goed gesorteerd is. Daarnaast is de up! ook nog eens extreem stijlvol, wat komt door het strakke design aan de voorkant. Daarnaast mag de stijlvolle achterklep er ook zeker zijn, wat helemaal van glas gemaakt is. Je kunt deze auto van Volkswagen bovendien voor een groot deel aanpassen naar eigen smaak. Zo kun je zelf de stoelbekleding kiezen, maar ook de velgen bijvoorbeeld.

Hyundai i10

De Hyundai i10 bewijst dat stadsauto’s steeds beter worden. Dit Koreaanse merk versterkt met dit model de verfijning en ruimte in de vijfdeurs carrosserie flink. Het ging bovendien tegen de trend van personaliseringsopties in. Je kunt de Hyundai i10 onder andere hierdoor alleen maar in de vorm van een vijfdeurs kopen. De focus ligt voor Hyundai dan ook echt op de bruikbaarheid van de auto. Het heeft daarnaast een solide bouwkwaliteit, terwijl ook de binnenkant er mag zijn. Het interieur van de i10 voelt zelfs chiquer dan ooit, wat onder meer komt doordat de producent gebruik gemaakt heeft van een paar prachtige materialen voor de binnenkant. De praktische bruikbaarheid en rijervaring geven je bovendien het gevoel dat je in een auto zit die zowel duurder als groter is. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden