<p>Ook dit jaar geen Rijnweek. Regelmatige gast was zanger Jan Smit</p>

Ook dit jaar geen Rijnweek. Regelmatige gast was zanger Jan Smit

(Foto: Danny van de Berg)

Ook dit jaar geen Rijnweek in Rhenen

Rhenen/regio - Dit jaar gaat de Rijnweek, een van de grootste festivals in Nederland, niet door. De organisatie vindt de situatie rond het coronavirus nog te onzeker en heeft besloten het evenement te verplaatsen naar de zomer van 2022.

Editie 2021 zou van 2 tot en met 10 juli plaatsvinden in Rhenen. “We hebben alles in het werk gesteld om een situatie te creëren waarbij we, op wat voor manier dan ook, de Rijnweek 2021 door konden laten gaan”, laat voorzitter Peter van der Jagt weten.

Niet haalbaar

“Het verplaatsen naar een later moment dit jaar, blijkt na onderzoek en overwegingen niet haalbaar, mede door de andere evenementen die vooralsnog worden georganiseerd in de regio. Ook kunnen we, omdat het festival gratis toegankelijk is, bij annulering geen beroep doen op het garantiefonds van de overheid.
Helaas moeten we vandaag, vrijdag 9 april nu echt concluderen en besluiten dat een Rijnweek editie in 2021 niet realistisch is.”

Begrijpelijk

Burgemeester van Rhenen Hans van der Pas voegt toe: “Graag had ik gezien dat dit evenement, dat voor jong en oud een groot feest is, door had kunnen gaan. Ik begrijp de overwegingen van de organisatie en hoop dat we er in 2022 een fantastisch feest van kunnen maken.”
Ook in 2020 moest het evenement vanwege de coronacrisis worden geannuleerd. In 2022 staat de Rijnweek nu gepland van 1 tot en met 9 juli 2022.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden