<p>Floor Vermeulen wordt de nieuwe eerste burger van Wageningen.</p>

Floor Vermeulen wordt de nieuwe eerste burger van Wageningen.

(Foto: )

Floor Vermeulen nieuwe burgemeester van Wageningen

Wageningen - De gemeenteraad van Wageningen heeft dinsdagavond 13 april besloten Floor Vermeulen (36 jaar) voor te dragen als burgemeester van Wageningen. Vermeulen is sinds 2015 gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland. 

Daarvoor was hij acht jaar lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland. Rien Bor, voorzitter van de vertrouwenscommissie: “Ondanks zijn jonge leeftijd brengt Floor Vermeulen een schat aan bestuurlijke ervaring mee. Hij verraste de vertrouwenscommissie omdat hij zich open en kwetsbaar opstelde.
Door zijn vicevoorzitterschap van het Interprovinciaal Overleg (IPO) heeft hij een groot netwerk, zowel provinciaal als landelijk en is hij in staat, als boegbeeld van Wageningen, onze stad goed te positioneren.

‘Ondanks zijn jonge leeftijd brengt Floor Vermeulen een schat aan bestuurlijke ervaring mee’


Floor wil in Wageningen zo snel mogelijk zijn leven gaan opbouwen en in zo kort mogelijke tijd met veel personen uit alle geledingen in de stad kennis maken. Wat de vertrouwenscommissie betreft vinden we in Floor een krachtige bestuurder die energie uitstraalt en die met kennis en humor zaken in beweging kan zetten.”

Verslag

De vertrouwenscommissie sprak de afgelopen weken een aantal kandidaten. Dinsdagavond heeft de commissie haar verslag van bevindingen aan de raad voorgelegd. De raad heeft vervolgens besloten Floor Vermeulen aan te bevelen bij de Minister om te benoemen als burgemeester van Wageningen.
Als de minister deze aanbeveling volgt zal Vermeulen op vrijdag 18 juni aanstaande worden geïnstalleerd als burgemeester van Wageningen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden