Foto:

Mirijam van den Brink: ‘Ik ben de kleine dingen meer gaan waarderen’

Samen maken we het verschil
Hoe beleven Wageningers de coronatijd? Waar maken zij zich zorgen over? Wat is er wel mogelijk en waar krijgen ze energie van? Hoe helpen ze elkaar? De komende maanden vertellen zij hierover op deze plek. Want samen maken we het verschil! Ook vertellen hoe jij het verschil maakt? Mail dan naar communicatie@wageningen.nl.

WAGENINGEN - Mirijam van den Brink is kapster, zij knipt mensen bij hen thuis. Daarnaast werkt ze in de horeca bij Kasteel Hoekelum. En dan runt ze ook nog eens een gezin met een man en twee dochters. Een pittige tijd dus nu het reguliere leven sinds ruim een jaar door Corona op zijn kop staat.


Toch blijft ze positief. ‘Ik moet absoluut niet zeuren, ik heb afgelopen jaar ervaren in wat voor gunstige positie wij als gezin leven. Mijn man heeft werk, mijn kinderen hebben plezier in hun opleiding, we hebben een heerlijk huis waar iedereen zijn eigen plek heeft en we wonen in een prachtige omgeving. Als ik dan de verhalen hoor van ondernemers die financieel aan de grond zitten en moeite hebben om in deze bizarre tijden het hoofd boven water te houden, dan prijs ik mij gelukkig’.


Voorzichtig

Nu kappers sinds begin maart weer aan de slag mogen, heeft Mirijam het druk gehad. ‘Na bijna drie maanden wilde iedereen natuurlijk weer een fris kapsel. Ik heb extra uren gedraaid zodat ik al mijn klanten binnen drie weken van dienst kon zijn. Nu is de werkdruk weer enigszins normaal en ben ik aan de tweede ronde bezig. Ik doe dat uiteraard wel heel voorzichtig. Ik knip met mondkapje en maak al mijn materialen grondig schoon voordat ik bij een volgende klant naar binnen ga’.


Positieve peptalk

Mirijam wil haar positieve instelling graag met anderen delen. ‘Op mijn social media post ik bijna elke dag een bericht of een foto van iets dat mij blij maakt. Een schaap in de wei, een mooie zonsondergang, een pan lekkere zelfgemaakte pompoensoep. Afgelopen jaar ben ik die kleine dingen alleen maar meer gaan waarderen. En dat wil ik als een soort positieve peptalk aan anderen laten zien’.


Speciale verjaardag

Samen met haar gezin heeft Mirijam een goede manier gevonden om met de Corona maatregelen om te gaan. ‘In het begin was het wel even passen en meten. Mijn man werkt sinds vorig jaar maart alleen nog maar vanuit huis. Onze dochters konden lange tijd niet naar hun opleiding. Zelf kon ik maandenlang niet op bezoek naar mijn klanten. Maar als ik nu terugkijk is het afgelopen jaar zonder veel problemen snel voorbij gegaan. We zijn veel meer gaan wandelen, zo loop ik elke ochtend een rondje met mijn man door het Binnenveld. Ik zeg dan dat ik hem naar zijn werk breng. ‘s Avonds en in het weekend doen we veel spelletjes, koken en eten graag samen en borrelen digitaal met onze vrienden. Onze jongste dochter hebben we op haar 21e verjaardag verrast met een speciale drivethrough verjaardag. Dat was zo speciaal dat ze die nooit meer gaat vergeten’.


Schrijnende verhalen

Toch erkent Mirijam dat ze ook af en toe haar dipjes heeft. ‘Toen ik al mijn klanten weer moest afbellen, was dat een enorme tegenvaller. Sommigen knip ik al 35 jaar en dan bouw je een enorme band met hen op. Ik ben soms een halve psycholoog. Zeker dit jaar hoor ik schrijnende verhalen over eenzaamheid. Ik heb afgelopen jaar dan ook regelmatig een persoonlijk gesprek met mijn klanten gehad. Nu niet op de kappersstoel, maar via de telefoon. Ook heb ik een paar mensen geholpen door boodschappen voor hen te halen’.Een andere tegenvaller was dat Mirijam en haar gezin ondanks dat ze voorzichtig waren toch Corona kregen. ‘Dat betekende dat we in de kerstvakantie allemaal twee weken thuis in quarantaine gingen. Met elke dag een alternatief kerstdiner, de boodschappen daarvoor hadden we namelijk al in huis. Gelukkig vielen de gevolgen mee. Wel heeft een van onze dochters nog lang last gehad van vermoeidheidsklachten. Maar dat gaat inmiddels weer een stuk beter’.


Nog even volhouden

Ondanks alle creatieve alternatieven die het gezin Van den Brink afgelopen jaar heeft bedacht, kan Mirijam niet wachten tot het moment dat het leven weer een beetje als vanouds wordt. ‘Zonder vooraf na te denken een terrasje pakken, lekker uit eten gaan en vooral onze hechte vriendengroep weer live ontmoeten. Dat zijn de dingen waar ik écht naar uitkijk. Maar tot die tijd houden we het nog wel even vol met zijn allen’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden