<p>Merel Tieland.</p>

Merel Tieland.

(Foto:)

Merel Tieland lijsttrekker GroenLinks Wageningen

Op 14 april heeft de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Wageningen Merel Tieland gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Tieland is sinds 2018 lid van de gemeenteraad van Wageningen voor GroenLinks.

WAGENINGEN - Naast gemeenteraadslid is Tieland freelance trainer en fotograaf. Ze heeft in Wageningen gestudeerd en woont met haar partner en drie kinderen in Wageningen. Als gemeenteraadslid heeft Tieland veel betekend voor vooruitgang in dossiers in het sociale domein, maar voerde ze ook het woord over vele ruimtelijke projecten, zoals de Grebbendijk.

Op de vraag waar GroenLinks zich op moet richten de komende periode zegt Tieland: “We moeten blijven praten over wat beleid betekent voor mensen achter de voordeur, over de waarde van goede preventieve zorg en over de kracht van de natuur. Als Wageningen hebben we goud in handen qua locatie met zoveel natuurschoon om ons heen. Maar we hebben ook goud in handen met de diversiteit in onze stad, met een schitterende -beetje eigenzinnige- binnenstad en met de jarenlange inzet om iedereen in de stad aan boord te houden. We moeten waken over wat we al voor elkaar hebben gekregen en blijven praten over wat er wezenlijk toe doet en niet starten vanuit een gesprek over geld.”

Verder vindt Tieland dat er weer openbare onderhandelingen moeten komen om tot een coalitieakkoord te komen naar de verkiezingen: “Wel zo transparant naar onze leden en naar onze kiezers. Voor mij voelt het als een morele plicht.” De kandidatencommissie zegt over Tieland: “In de ogen van de commissie is Merel enthousiast, vrolijk en aimabel. Ze heeft brede politieke kennis en interesse en legt snel en plezierig contact met Wageningers van alle soorten en maten.” De hele lijst van GroenLinks Wageningen zal in oktober worden vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden