<p>Peter Willems (links) en Peter Toutenhoofd: &quot;We hebben allemaal plezier van een bruisende binnenstad&quot; (foto Jan Boer)</p>

Peter Willems (links) en Peter Toutenhoofd: "We hebben allemaal plezier van een bruisende binnenstad" (foto Jan Boer)

Bril 29 steunt lokale ondernemers

Voor Peter Willems en Peter Toutenhoofd, de drijvende krachten achter Bril 29 in de Hoogstraat, nu nog op nummer 29, is de coronamisère net zo ingrijpend als voor alle andere ondernemers. De wereld ziet er, door een positieve bril bekeken, toch heel anders uit. De twee zien mogelijkheden.

Door Jan Boer

WAGENINGEN - Als opticien is Bril 29 in de coronatijd een zogenaamde essentiële winkel, een zaak die gewoon open is, met in achtneming van de coronamaatregelen. Veel mensen hebben zeer regelmatig hulp nodig van de opticien. Peter Toutenhoofd: “Er speelt zich momenteel natuurlijk wel iets heel dramatisch af. Het is triest om te moeten zien, dat het veel winkels moeite kost om het hoofd boven water te houden. 

“Wageningen is zóveel meer dan Bril 29!”

Wij zijn heel blij dat wij als essentiële winkel gedurende de pandemie ons werk mogen blijven doen. Die mogelijkheid was er voor veel Wageningse ondernemers niet. Die zijn nog dicht of heel beperkt geopend. Dat zet voor hen geen zoden aan de dijk. Wij merken, dat er veel pijn in de binnenstad zit”. Dat zette Peter en Peter aan het denken. Ze kwamen met een bijzondere actie. Vanaf vandaag ontvangen de kopers van een complete multifocale bril vier Proef Wageningen-cadeaubonnen en de koper van een complete enkelvoudige bril ontvangt er drie. Een Proef Wageningen-bon vertegenwoordigt een gegarandeerde waarde van tien euro, inwisselbaar bij veel lokale ondernemers. Bril 29 hoopt op die manier andere Wageningse zaken een hart onder de riem te steken. De actie loopt tot 1 juni, omdat men verwacht dat de wereld er tegen die tijd weer wat normaler uitziet. Peter Willems: “In het begin van de lockdown zagen we, dat een zaak als Expert ook een actie had om de lokale horeca mee te ondersteunen, zo mooi! Voor ons een reden om ook over onze eigen drempel te kijken. In de binnenstad hebben we als ondernemers elkaar allemaal hard nodig. We zijn gebaat bij een gezellige, levendige binnenstad voor iedereen, waar het bruist en waar van alles te doen is. Recreatie, toerisme, we hebben eigenlijk best iets unieks in de stad! Wij zijn nu met een vijfjaren plan bezig, terwijl een andere ondernemer maar moet proberen om elke dag te overleven”. Onderdeel van dit plan is de verhuizing naar Hoogstraat 65 in 2022. Het nieuwe pand is de helft groter dan de huidige zaak. “Wat wij van de pandemie meenemen naar de nieuwe zaak is het werken op afspraak, zoals we dat nu ook doen. Dat is ons goed bevallen. Maar men kan ook gewoon binnen lopen. Als je dan moet wachten, geven wij de klant een coffee-to-go-bon van buurman Le Perron of van De Bakker (Voorthuizen). We lopen dan even mee om de zaak te wijzen. Kan men rustig wachten op de beurt bij ons”. Ook geleerd in deze tijd is, dat er meer persoonlijke aandacht aan de klant gegeven kan worden. Vanaf nu wordt er aan tafel geholpen en wordt elke bril gedesinfecteerd. “Dat blijven we in het vervolg steeds doen en in het nieuwe pand zetten we alles veel ruimer op, met ruimte voor impulsachtige zaken als een mooie zonnebril.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden