<p>Het lintje voor Geert van Rumund werd opgespeld door zijn vrouw Corrie. (foto: Kees Stap)</p>

Het lintje voor Geert van Rumund werd opgespeld door zijn vrouw Corrie. (foto: Kees Stap)

Van Rumund verrast met lintje

Burgemeester Geert van Rumund is maandag 26 april verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Vanwege zijn buitengewone inzet voor de stad Wageningen is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Wageningen - Tijdens de jaarlijkse lintjesregen ter gelegenheid van de verjaardag van Koning Willem-Alexander reikte Van Rumund eerst zelf vier Koninklijke Onderscheidingen uit aan inwoners van Wageningen. Hij dacht dat de feestelijkheden beëindigd waren, toen plotseling de Gelderse Commissaris van de Koning John Berends de Grote Kerk op de Markt betrad. Die verraste Van Rumund met de mededeling dat ook hij werd onderscheiden.

Sinds november 2005 is Van Rumund burgemeester van Wageningen. In november 2020 zou hij stoppen, maar in verband met de coronabeperkingen besloot hij de oproep om langer te blijven te honoreren. Hij vertrekt nu op 31 mei. Met het uitstellen van zijn vertrek toonde hij volgens Berends zijn betrokkenheid en liefde voor de stad Wageningen.

De bijzondere persoonlijke verdiensten van Van Rumund in de afgelopen 15 jaar zijn van grote waarde voor de stad Wageningen en de vrijheidszoekende samenleving. Zijn decoratie is volgens Berends dan ook een erkenning van zijn grote inzet en actieve betrokkenheid.

Voor de activiteiten in het kader van de herdenking van de bevrijding maakte Van Rumund zich sterk om evenementen voor de stad te behouden dan wel te ontplooien. De rol van de ‘Stad der Bevrijding’ werd door hem met verve verdedigd bij defensie en veteranenorganisaties. Als bestuurslid van ‘Mayors for Peace’ maakte hij zich sterk voor het betrekken van burgemeesters in het bevorderen een wereld zonder wapens.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden