<p>Foto: Leo Schoonhoven</p>

Foto: Leo Schoonhoven

Opening fietsroute Faust

WAGENINGEN - In museum De Casteelse Poort ontving burgemeester Geert van Rumund uit handen van Theo Guiking het eerste exemplaar van de routegids ‘Faust, historische route herbeleving voedseltransporten’.

Met de aankondiging in een telefoongesprek werd een transport in gang gezet, nu niet met voedsel maar gidsen voor het Stadsmuseum Rhenen, die dankbaar in ontvangst werden genomen door de Rhenens eerste burger Hans van der Pas.

Het eerder geplande publieksevenement kon vanwege corona geen doorgang vinden, maar met de uitgifte van deze gids kan iedereen in eigen kring de belangrijke gebeurtenissen uit 40'45 herbeleven. De gids koppelt moderne digitale middelen, zoals de smartfoon en zo kan op locatie de beelden van toen worden bekeken en in de omgeving van nu worden beleefd.

De routegidsjes zijn online te koop voor 5 euro, waarvan de helft gedoneerd wordt aan de voedselbank. Stuur dan een mail met adresgegevens naar boekjefaust@casteelsepoort.nl. Zodra de musea geopend zijn zal het in de museumwinkels liggen. Ook te koop bij Hotel de Wereld als package deal met koffie en koeken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden