Frans Bauer op pad om een kersenboom aan te planten
Frans Bauer op pad om een kersenboom aan te planten (Foto: Jacob Kaptein)

Wageningse vrijplaats op RTL4 met Frans Bauer

Vanavond (woensdag 5 mei) om 20.30 uur wordt op RTL4 het programma ‘De Bauers: Bestemming Onbekend’ uitgezonden. In deze aflevering logeren Frans en zijn vrouw Mariska in het Ecodorp Ppauw op de Wageningse berg.

WAGENINGEN - Ppauw is een ecologische speelruimte waar de dingen net even anders gaan dan in de rest van Nederland. De Bauers zijn met open armen ontvangen door de woongroep. Ze hebben zich goed vermaakt en regelmatig verbaasd. Zo hebben ze biologisch eten gekocht met lokaal geld, gespeeld met groene uitvindingen en muziek gemaakt met de Ecodorp-band. En omdat Ppauw binnenkort moet inkrimpen, gaan de Bauers mee op zoek naar een nieuwe locatie voor de vrijplaats. De ontwikkeling van de Dorschkamp, waar Ppauw momenteel gevestigd is, begint vermoedelijk eind volgend jaar. Een maand geleden is het bos al opgeschoond en is het Ecodorp kleiner geworden.

Omdat het Ecodorp mobiel is, kan het als een reizend Ecocircus van plek naar plek verhuizen. Een test heeft plaatsgevonden tijdens het klimaatalarm, het Ecocircus is toen kort neergestreken in Kortenoord.

Initiatiefnemer Erik Groen bouwt al langer aan het Ecocircus. Afgeschreven theaterspullen, legertenten en oude pipo-wagens zijn de ingrediënten. Ze zijn omgebouwd tot speelse installaties die gebruikt worden op groene area’s van festivals als Oerol en Misteryland. Erik’s werkplaats is een plek waar scholieren en studenten langs kunnen komen om spelenderwijs te leren hoe zij hun ecologische voetafdruk leuker kunnen maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden