<p>De wielrenners van DFVCT in volle actie tijdens een groepstraining op het parcours van AXA Valleirenners in Veenendaal.</p>

De wielrenners van DFVCT in volle actie tijdens een groepstraining op het parcours van AXA Valleirenners in Veenendaal.

(Foto: DFVCT)

Wielrenners DFVCT weer aan de slag

Het Elite- en Belofteteam Dutch Food Valley Cycling Team (DFVCT), de opleidingsploeg in de Valleiregio voor profwielrenners, is klaar voor het wielerseizoen, dat na uitstel door Corona, nu eindelijk van start lijkt te gaan. De eerste koers is naar verwachting de GP Color Code Bassenge in Wallonië, België op 30 mei. De ploeg heeft een selectie van achttien wielrenners van verenigingen uit Ede, Veenendaal, Tiel, Nijmegen en Arnhem.

Door Dick Martens

RENKUM-WAGENINGEN - De ploeg heeft de trend van verjonging en versterking van vorig jaar doorgezet, waarbij een aantal sterke renners voor de ploeg behouden zijn. ,,We zijn erg blij dat we de kern van de ploeg van vorig jaar bijeen hebben weten te houden. Er is geen enkele renner die een overstap heeft gemaakt naar een andere ploeg in Nederland”, licht teammanager René Bastiaansen toe. ,,Dat toont aan hoe zeer de renners het naar hun zin hebben. Bovendien zijn al onze sponsoren, suppliers en partners binnenboord gebleven. Het is fijn dat zij ons blijven steunen”. 

‘We hebben als team alweer mooie stappen gemaakt’

Het Dutch Food Valley Cycling Team werkt met een selectie van achttien renners en een kweekvijver voor jonge talenten. ,,Die combinatie werkt goed. Afgelopen jaar hebben we een aantal renners uit de kweekvijver zien doorstromen naar de selectie. Zo kunnen we onze eigen kwaliteit binnen de ploeg waarborgen”. De ploeg traint sinds de versoepelingen van begin maart weer elke zaterdag. ,,We zijn blij, dat we dat gedaan hebben”, vervolgt Bastiaansen. ,,We merken dat dat ongelooflijk goed is voor de moraal van de jongens en goed voor de teambuilding. De jongens spreken al uit, dat die training hun wekelijkse hoogtepunt is, natuurlijk ook in sociaal opzicht. We trainen dan met ruim 20 renners, gaan in kleine groepjes bijvoorbeeld naar een clubparcours, zoals dat van AXA Valleirenners of bij de Batouwers in Tiel. Ook merken we, dat het team sterk is en steeds sterker wordt. Een mooi voorbeeld daarvan is Roderik Egberink, voormalig Nederlands kampioen bij de amateurs, die zowel renner, alsook trainer is bij ons. Hij belde mij op met de mededeling dat uit zijn vermogenstesten (wattages) bleek, dat hij zijn hoogste waardes ooit trapte. Maar hij voegde daaraan toe: ‘Ik ben in het team nog nooit zo slecht geweest’. Dat betekent, dat het team al mooie stappen heeft gemaakt.”

Het team reed ook twee trainingskoersen en ook in die wedstrijden maakten de renners indruk op hun ploegleider. ,,Op het parcours in Tiel, met een peloton van ruim 30 renners koersten we samen met het Metec Cycling Team van ploegleider en oud beroepsrenner Adri van Houwelingen. Wij koersten daar gewoon lekker mee en dat voelt dan ook goed. Het ziet er nu naar uit, dat we 30 mei weer echt aan een koers kunnen gaan deelnemen. De komende weken staan dan ook in het teken van steeds meer wedstrijdgerichte trainingen. En dan hopen we natuurlijk dat dat de opmaat wordt voor nog meer mooie wedstrijden met ons team.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden