<p>TCW '79-voorzitter Peter Stokvisch en penningmeester Cisca Noy zijn blij, dat 'hun' leden nog lekker kunnen blijven fietsen.</p>

TCW '79-voorzitter Peter Stokvisch en penningmeester Cisca Noy zijn blij, dat 'hun' leden nog lekker kunnen blijven fietsen.

(Foto: Dick Martens)

‘Lekker fietsen kan gelukkig nog wel’

Terwijl de profwielrenners onlangs de fraaie Vlaamse- en Waalse wielerklassiekers reden, keken de toerfietsers, veelal leden van toerclubs, jaloers naar de schitterende parcoursen. Zij hadden daar, weliswaar in de toerversies, ook wel willen ‘schitteren’. Maar door de nog altijd rond woekerende Corona-pandemie en de daarbij horende restricties, moeten zij zich nog altijd beperken tot het fietsen in kleine groepjes en op zelfgekozen routes. Dat is bij Toerclub Wageningen ’79 niet anders. Toch blijven voorzitter Peter Stokvisch en penningmeester Cisca Noy positief: ‘We kunnen in ieder geval nog wel lekker fietsen’. En dat is naast de gezelligheid toch het ‘hoofdgerecht’ van een toerclub.

Door Dick Martens

WAGENINGEN - Op de vraag hoe het momenteel met de club gaat, heeft penningmeester Noy een duidelijk antwoord: ,,Stil, rustig en een beetje saai. We missen iedereen. Financieel gezien redden we het nog, omdat we een goede spaarpot hebben, in de vorm van contributies, opbrengsten van toertochten en de baromzet. Vooral de financiële injectie van de Jan Janssen Classic is daarbij belangrijk.” Maar als de huidige situatie nog langer zal voortduren, ‘dan hebben we wel een probleem’, vult voorzitter Stokvisch aan. ,,Toch proberen we onze leden (momenteel 330) wel aan het fietsen te houden, met inachtneming van de Corona-regels uiteraard. In dat kader hebben we al tal van ludieke ritten bedacht, in de vorm van bijvoorbeeld een vijftal challenges: Fietsen naar een ijssalon, maak daar een foto en de winnaar is degene met een foto van een locatie waar niemand anders nog was. Ook een route rijden op Strava, waarbij de route de vorm van een vrucht vormde, was er een. Of het rondje naar fietscafé De Proloog in Amerongen. Daar stond dan op kosten van TCW, koffie met gebak klaar, als je je clubkleding aan had. Dat kon ook als je op de mountainbike was. Zo creëren wij als bestuur toch een meerwaarde voor onze leden.”

Helaas moest de Jan Janssen Classic, het paradepaartje onder de toertochten, waarbij de organisatie al jaren in handen is van TCW ‘79 opnieuw worden uitgesteld. ,,Een nieuwe datum plannen was nog wel een optie, maar organisatorische perikelen en het niet tijdig rondkrijgen van vergunningen heeft ons doen besluiten om ook dit jaar over te slaan. We richten onze pijlen nu op volgend jaar en willen dan, op 25 juni, echt uitpakken, temeer omdat het de laatste editie zal zijn. We gaan dan wel door met het organiseren van ‘De Hel van Wageningen’, de mountainbike-tocht. Nu hopen we op 28 augustus de Germaniatocht nog wel te kunnen organiseren. Dat moet dan de opening zijn van ‘terug naar oud’.” De beide bestuursleden hopen dan ook weer de nodige nieuwe leden te kunnen begroeten. ,,Fietsen is nu enorm populair en daar hopen wij als club van te kunnen profiteren. We gaan binnenkort clinics organiseren en ‘Start to Bike-acties’. Ook gaat er weer nieuwe clubkleding komen. Kortom de club is nog altijd letterlijk en figuurlijk volop in beweging.”

Bij de laatste Jan Janssen Classic, in 2022, gaan we echt uitpakken

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden