<p>Door de steun van Defensie blijft het Bevrijdingsdefil&eacute; behouden. Ook de komende jaren kunnen we op 5 mei dus net als op deze foto uit 2015 de veteranen eren.</p>

Door de steun van Defensie blijft het Bevrijdingsdefilé behouden. Ook de komende jaren kunnen we op 5 mei dus net als op deze foto uit 2015 de veteranen eren.

(Foto: Johan Mulder)

Defensie blijft defilé steunen

Vorige week misten we tijdens Bevrijdingsdag op 5 mei het traditionele Bevrijdingsdefilé. Vanwege de coronamaatregelen moest het hele programma net als vorig jaar zonder publiek afgewerkt worden. Toch was er eerder die week ook goed nieuws: het ministerie van Defensie blijft het Bevrijdingsdefilé ook de komende jaren steunen.

Wageningen - Eerder dit jaar ontstond er onrust toen Defensie bekend maakte het defilé nog maar eens in de vijf jaar te steunen. Dat leek de doodsteek voor het jaarlijkse spektakel, want ondersteuning met materieel en militairen vanuit Defensie is essentieel voor de organisatie. De afgelopen maanden hebben Defensie, de gemeente Wageningen en Wageningen45 echter gekeken naar de toekomst van de herdenking en viering. Met als resultaat dat het defilé de komende jaren een belangrijk en zichtbaar onderdeel blijft van de jaarlijkse herdenking en viering op 4 en 5 mei in Wageningen. “Het is een geweldig eerbetoon aan álle veteranen dat het alom geliefde Bevrijdingsdefilé, met steun van alle partners, blijft bestaan.” aldus Toon van Asseldonk, de voorzitter van het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 (Wageningen45).

Wethouder Leo Bosland, bestuurlijk verantwoordelijk voor 4/5 mei reageerde ook opgelucht: “Wij zijn zeer verheugd dat Defensie het defilé jaarlijks blijft ondersteunen. Dit is waar onze gemeenteraad, Wageningen45 en vele inwoners ook om hebben gevraagd. Wageningen heeft als stad der Bevrijding een historische opdracht gekregen om blijvend aandacht te vragen voor vrijheid, vrede en veiligheid. Het defilé waarmee we de voorvechters van deze waarden eren, is hiermee onlosmakelijk verbonden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden