<p>Met een welgemikte worp opende burgemeester Geert van Rumund het frisbeekastje in het Torckpark. (foto: Kees Stap)</p>

Met een welgemikte worp opende burgemeester Geert van Rumund het frisbeekastje in het Torckpark. (foto: Kees Stap)

Gooi een frisbee in het park

Sinds vorige week kun je in het Torckpark en in Park Noordwest frisbeeën. In beide parken staat een kastje met een frisbee die je kunt pakken en waarmee je kunt spelen. Na afloop hang je de frisbee weer terug in het kastje.

Door Kees Stap

Wageningen - Burgemeester Geert van Rumund opende het eerste kastje in het Torckpark. Hij bleek een natuurtalent te zijn. Met zijn eerste worp zweefde de frisbee door het park, waar hij werd gevangen door Martijn van Leusden. Martijn is lid van Discover, de Wageningse Frisbeeclub. Hij legt hoe de kastjes tot stand zijn gekomen. “Het idee van de Frisbee-te-leen kastjes komt voort uit het Wageningse Sport- en Beweegakkoord. Zeker in de coronatijd hebben mensen om te bewegen. Daarnaast willen ze op een veilige manier ook anderen ontmoeten. Dat kan prima met een frisbee, daarmee hou je automatisch meer dan anderhalve meter afstand. Het is ook mooie PR voor onze club Discover. We hebben nu 22 leden, dat worden er na deze zomer vast veel meer.”

Sportief bewegen en andere mensen ontmoeten

Het doel van de kastjes is dat iedereen die het Torckpark of Park Noordwest bezoekt, ook op een sportieve manier kan bewegen. Het is laagdrempelig en gestoeld op vertrouwen dat de inwoners de geleende frisbee weer terugleggen. Initiatieven in andere plaatsen bewijzen volgens Martijn dat dit goed werkt. De kastjes zijn altijd ‘open’: er zit geen slot op en de frisbee is gratis te gebruiken. De frisbee is herkenbaar door een speciaal voor het doel ontworpen opdruk. Het is niet de bedoeling dat honden met de frisbees gaan spelen.

De frisbeekastjes passen binnen het thema ‘inclusief sporten en bewegen’ van het Wageningse sport- en beweegakkoord. Dit streeft ernaar dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. Het is vorig jaar ondertekend door diverse organisaties die een aandeel hebben in het fit en vitaal houden van alle Wageningers. De frisbeekastjes zijn dan ook financieel ondersteund vanuit het sportakkoord. Van Rumund sprak bij de opening zijn waardering uit voor de frisbeeclub. “Dit is een mooi laagdrempelig initiatief waar hopelijk veel mensen plezier aan gaan beleven.”

www.frisbeewageningen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden