<p>Ondernemer Afshari is blij terug te zijn op de markt.</p>

Ondernemer Afshari is blij terug te zijn op de markt.

(Foto: )

Warenmarkt weer compleet

De non-food sector van de markt in Wageningen en Bennekom kon tot december vorig jaar blijven verkopen, maar moest toen door corona maatregelen het toneel verlaten. Het duurde lang voor de collega’s, maar nu zijn we weer compleet, en daar zijn we heel blij mee, zegt Harold Oskam, penningmeester van bestuur Ede-Wageningen en voorzitter van de Markt Advies Commissie ( MAC) .

Wageningen - “Dit is gewoon het beeld zoals we het graag zien”, zegt Oskam. Een mooie, grote markt waar alle collega’s weer in vertegenwoordigd zijn. We zijn niet alleen blij dat iedereen er weer bij is, maar ook dankbaar. We hebben met z’n allen de schouders eronder gezet en zo de markt voor de bevolking draaiende gehouden. Ook zonder de non-food collega’s. Een bedankje aan een ieder die zich heeft ingezet is dan ook echt wel op zijn plaats.

Beleving
Hierbij gaan de gedachten van Oskam niet alleen naar de marktkooplui die met een positieve instelling de markt steeds weer gestalte gaven. Die collega’s verdienen ook een groot compliment. Maar mijn gedachten gaan ook uit naar de marktmeester(s), de gemeente, en medebestuursleden van de MAC. Ook de samenwerking en overleg met SOW en horeca. De markt is een beleving. Het staat gezellig in het centrum, de sfeer is gemoedelijk op de markt en de prijzen scherp.

We blijven scherp zodat we weer niet terug moeten naar af.

Ik denk dat de markt voor veel mensen een productief uitje was en dat het dus goed is geweest dat we met elkaar de markt overeind hebben kunnen houden.” Dat de markt wel wat moest inkrimpen daar heeft Oskam begrip voor. Leuk was het niet voor de non-food collega’s. Echter met de medewerking van de gemeente konden we na de 1e lockdown, met Salverdaplein en Raadhuisplein extra ruimte maken. Daar profiteerde de markt en de horeca van. Echter, vanaf december moest dat weer dicht… Nu alles weer compleet is, moeten we nog steeds rekening houden met de geldende maatregelen. Dus blijft een ruime opstelling op meerder pleinen de komende tijd nog welk gebeuren zegt Oskam. We blijven scherp zodat we weer niet terug moeten naar af.

Geen acties

De maatregelen en dus veiligheid voor de bezoekers zijn ook de reden dat er voorlopig geen acties zullen zijn. ,, Dat klinkt wellicht een beetje vreemd, maar met acties trek je ook klanten die normaal niet naar de markt komen. Die zijn altijd van harte welkom, maar nu er nog maatregelen gelden, gaan we niet extra mensen naar de markt trekken. We willen graag drukte op de markt, maar dan wel gecontroleerd”. legt Oskam uit. De markt is op de volgende dagen: marktplein Bennekom, vrijdag 8.00 tot 13.00 uur, en op woensdag in centrum Wageningen van 8.00 tot 13.00 uur en op zaterdag wederom in Wageningen van 8.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden