<p>Shooting Star is een catchy zomernummer van Daniel Marin dat direct in je hoofd blijft hangen.</p>

Shooting Star is een catchy zomernummer van Daniel Marin dat direct in je hoofd blijft hangen.

Wageninger lanceert debuutsingle

De 20-jarige Daniel van Hasselaar lanceerde deze week zijn debuutsingle Shooting Star. De Wageningse artiest wil met zijn uptempo song anderen inspireren om negatieve patronen te doorbreken en het beste te maken van jezelf.

Door Laura Hofenk

WAGENINGEN - Shooting Star is een catchy zomernummer dat direct in je hoofd blijft hangen. Daniel Marin, zoals zijn artiestennaam luidt, schaart het in het genre dance-pop. “Ik had niet verwacht dat dit mijn eerste single zou zijn. Meestal schrijf ik ballads. Maar ik sta er helemaal achter, dit is precies wat ik als artiest wil uitdragen.”

Boodschap

Wie naar de tekst luistert ontdekt de boodschap dat je jezelf mag laten zien, ook als je je minder goed voelt. Daniel: “Ik heb me altijd sociaal oncomfortabel gevoeld in groepen. Op mijn 17e startte ik een studie aan het Conservatorium.

Ik voelde me daar soms erg alleen. In de loop van dat jaar heb ik geleerd mijn negatieve gevoelens opzij te zetten en een Shooting Star te zijn. Dat wil ik de luisteraars van mijn single ook meegeven. Je bent altijd vrij om te doen wat je het liefste doet.”

Stoppen

Na een jaar stopte Daniel met het Conservatorium en begon een studie Plantenwetenschappen, die hij na een jaar ook afbrak.

“Ik kon me niet volledig aan mijn studie wijden, en ook niet helemaal inzetten voor mijn muziek. Dat wrikte. De keuze om te stoppen was goed. Daardoor kon ik afgelopen jaar meedoen aan de tv-programma’s ‘Thank you for the the music’ van SBS6 en ‘I can see your voice’ van RTL 4. Dat was fantastisch.” Bij die laatste zong Daniel het finaleduet met Gerard Joling. Het leverde hem een aantal coachingsessies met zangeres Maan op. “Ik mag altijd contact met haar opnemen.”

Zangles

Shooting Star is net uit en een eigen album is nog een droom. Zo lang Daniel nog niet kan leven van een artiestenbestaan geeft hij zanglessen en zingt hij backing vocals in.

“Wanneer ik niet met muziek bezig ben ga ik graag naar het Torckpark of de Rijn. En ik sport veel bij GoalTrainers. Dat is ook de plek waar de melodie van Shooting Star is ontstaan.

De mensen bij GoalTrainers waren de eersten die ik het nummer liet horen, nog voor de officiële release. Heel spannend, maar ook heel vet!”

Shooting Star is te beluisteren op alle streamingplatformen. Elke vrijdag plaatst Daniel een nieuwe cover op YouTube via zijn account Daniel Marin Music.

https://www.youtube.com/c/danielmarinmusic

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden