Lange rokken op de tennisbaan, net als een eeuw geleden.
Lange rokken op de tennisbaan, net als een eeuw geleden. (Foto: Corine in 't Anker)

Tennissers slaan corona van zich af

WAGENINGEN - Afgelopen zaterdag konden de Wageningse tennissers eindelijk samen het 100-jarig bestaan een klein beetje vieren. De NVLTB ontluikt weer, op weg naar een sportieve zomer.
De recente corona-versoepelingen maakten het mogelijk voor het eerst in tijden een onderling toernooi te organiseren. Zaterdag 19 juni heerste er dan ook een uitbundige sfeer op sportpark de Bongerd, waar diverse deelnemers verkleed aantraden om een eeuw tennis in Wageningen te accentueren. De pantalon en lange (plooi)rok konden weer uit de kast; bij voorkeur in wit, tot in de jaren zeventig de verplichte kleur op de tennisbaan, of anders wel de haarband of de hoog opgetrokken sokken uit de recentere geschiedenis.
Tennis is onder strikte restricties vrijwel de hele coronaperiode door gegaan - daar mogen we ons gelukkig mee prijzen - maar elke vorm van competitie, toernooien, verenigingsleven en gezelligheid was uit den boze. Lustrumactiviteiten voor een eeuw NVLTB werden afgeblazen. Nu het clubleven stapje voor stapje zijn normale loop herneemt, wordt er direct volop geprofiteerd. Deze hele week staat in het teken van het WK - Wagenings Kampioenschap - dubbel, samen met studententennisclub Walhalla. En voor deze zomer staan er tal van andere sportieve en gezellige activiteiten op het programma, onder meer het wijd en zijd vermaarde open Veteranentoernooi.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden