<p>Woetstok 2019. Brickhouse de Tributeband Lionel Richie. Foto: Cees Beumer</p>

Woetstok 2019. Brickhouse de Tributeband Lionel Richie. Foto: Cees Beumer

(Foto: )

Woetstok Recoverd gaat door

De datum is bekend en de voorbereidingen zijn in volle gang. Op zaterdag 11 september kan het publiek, na een onderbreking van een jaar door corona, weer genieten van live muziek op Woetstok. Alles is ondertussen in gang gezet voor een goede voorbereiding en organisatie.

Door Peter van Herpen

WAGENINGEN - “We zijn alweer volop aan het vergaderen en het hele draaiboek is weer in gang gezet’’, vertelt Rien Bouwmeester namens het organiserende team achter het Wageningse muziekfestival. “We kunnen nog wel extra vrijwilligers gebruiken bij alle voorbereidingen en straks op 11 september bij de organisatie van het festival.’’

Het draaiboek was vorig jaar al grotendeels klaar, maar moest toen weer in de kast gezet worden omdat corona roet in het eten gooide. De muziekuitvoeringen die toen op het programma stonden, schuiven door naar 11 september.

“De bands die meedoen, zijn alweer volop aan het repeteren voor hun acts,’’ weet Rien. “Ook hebben we al de nodige afspraken gemaakt met de opbouwers van het podium en de installatie van licht en geluid. De line up voor de muziekuitvoeringen is grotendeels hetzelfde als al was gepland voor vorig jaar.”

Het evenement vindt weer plaats in het Torckpark. Het publiek kan van 13.00 tot 24.00 uur genieten van dertien muziekacts. Ook zijn er al de nodige contacten gelegd met de gemeente Wageningen. Het is nog niet helemaal duidelijk welke coronamaatregelen er in september nog van kracht zijn. Daarover vinden steeds nieuwe updates plaats. Na die nieuwe updates worden er nieuwe besprekingen gevoerd met de gemeente.

De organisatie heeft gekozen voor een variatie in muziekgenres die aanspreken bij een breed publiek. “Er zit voor elk wat wils bij”, zegt Rien. “Dat loopt uiteen van de oude, bekende Motown sound tot aan de hard rock en alles wat daar tussen in zit.”

Belangrijk bij dit alles is uiteraard wat er in september allemaal mogelijk is in het kader van de mogelijke versoepelingen van de corona maatregelen voor festivals in de open lucht. Inmiddels is al wel bekendgemaakt dat vanaf 30 juni er geen mondkapjesplicht meer geldt voor buitenactiviteiten. Half augustus wordt er waarschijnlijk een besluit genomen over het al dan niet laten wegvallen van de plicht om anderhalve meter afstand te houden. Zoals het er nu uitziet, zullen festivalgangers wel een bewijs moeten kunnen tonen dat ze negatief getest zijn op corona of dat ze gevaccineerd zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden