<p>Na de slotpartij poseren de &#39;Walking Footballers&#39; moe, maar meer dan voldaan voor de teamfoto.</p>

Na de slotpartij poseren de 'Walking Footballers' moe, maar meer dan voldaan voor de teamfoto.

(Foto: Joop Teunissen)

‘Ik was weer dat jochie van vroeger’

Het Nederlands elftal is zojuist in de kwartfinale uitgeschakeld op het EK. Dan wordt door het legertje van maar liefst 17 miljoen bondscoaches het laatje met meningen opengetrokken en vliegen die dan ook over de diverse tafels. Dat is op dinsdagmorgen op Sportpark De Zoom niet anders. Daar verzamelen zich de deelnemers aan het Walking Football, een initiatief dat via de subsidie Sportimpuls, door SKV in samenwerking met Sportservice Wageningen, ‘s Heeren Loo, KV Wageningen en het RIBW is ontplooit. Het is een sportactiviteit bedoeld voor mensen vanaf 55 jaar die actief willen bewegen en bezig willen blijven met lichaam en geest. Het motto: Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. En genieten deden de deelnemers volop.

Door Dick Martens

WAGENINGEN - In Maart 2020 vond de Kick-Off plaats en werd het fenomeen Walking Football geïntroduceerd, maar door de Corona-pandemie bleef het bij enkele trainingen. Maar omdat inmiddels de doelgroep is ingeënt en er langzaam weer wordt teruggekeerd naar ‘het oude normaal’, zijn de trainingen inmiddels hervat. ,,Gelukkig dat we weer konden beginnen”, trapt Daan van Dijk, die de door ziekte afwezige trainer Wouter Kolthek, vervangt. ,,Animo en enthousiasme zijn er zeker. We beginnen altijd eerst met koffiedrinken en nemen dan ‘even’ het nieuws onder de loep. Politiek, Corona en natuurlijk het voetbal zijn dan veelal de onderwerpen. Maar de eigen voetbalherinneringen en ervaringen voeren al snel de boventoon.” Die woorden worden van ‘de trainer’ worden direct kracht bijgezet als de eerste deelnemers binnen druppelen. Een van de eersten is Hans Spits, die ondanks zijn aan voetbal gerelateerde achternaam geen voetbalverleden heeft. ,,Ik heb helemaal geen voetbalachtergrond, ik zie het meer als lekker bewegen. Ik vind het echt geweldig, ook het voetbalgedeelte.” Karel ten Bhömer komt voor de eerste keer. De inwoner van Bennekom voetbalde tot zijn dertigste bij het Renkumse Redichem. ,,Daarna heb ik nooit meer een bal aangeraakt. Maar via Daan hoorde ik van dit initiatief en wilde eens kijken of het wat voor mij is.”

Ook SKV-clubicoon Joop Teunissen is van de partij. De spits maakte in de periode: 1964 – 1981 maar liefst 180 doelpunten voor ‘zijn’ club. Nog enigszins geremd door een blessure beperkt hij zich tot de warming up-oefeningen en aan het einde van de training ontpopt hij zich ook nog tot de maker van de teamfoto. ,,Maar als ik weer fit ben ga ik zeker ook meedoen”, laat de doelpuntenmachine van weleer weten. ,,Zeker nadat ik het enthousiasme en het spelplezier van ‘die ouwe knakkers’ heb gezien.” De voetbalhumor is in ieder geval al helemaal terug. Maar ook het plezier in ‘het spelletje’. ,,Ik was weer helemaal dat jochie van vroeger”, lacht Ten Bhömer na afloop van zijn eerste training. ,,Zeker in het partijtje. Ja ik ben volgende week weer van de partij.” Daar sluit uw verslaggever zich bij aan. 

Voor meer info: www. skv-wageningen.nl/walkingfootball

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden