Expositie Lichtlijnen in de Grote Kerk in Wageningen

WAGENINGEN - Petra Sips legt de laatste, poëtische hand aan de Kunst-lamp, die al beschilderd is door Dianne Ploemen en July Leesberg.

De tweede expositie van de serie beeldende ‘Kunst in de Kerk’, die afgelopen week in de Grote Kerk van Wageningen te zien was, werd door bezoekers ‘van museale kwaliteit’ genoemd. De kunstenaars Dianne Ploemen, Petra Sips en July Leesberg, presenteerden hun werk niet afzonderlijk van elkaar, maar als één geheel, waardoor poëzie en schilderkunst moeiteloos met elkaar vervloeiden. De werken leken voor deze gewijde plek gemaakt. Zwevende lichtlijnen riepen associaties op met Rothko en onbekende landschappen transformeerden zwijgend tot oplichtende gedichten. Er kwamen meer dan 500 bezoekers op af.

Tijdens de expositie vervaardigden de drie exposanten een kunst-lamp. De prachtige Gispenlamp is een uniek object geworden en het ontstane lichtobject wordt verloot. De opbrengst van de actie bestemden de drie kunstenaars voor de restauratie van de Grote Kerk. Tot dusverre werd er 905 euro gedoneerd door 42 donateurs. Het streefbedrag is 2000 euro. Iedereen kan nog meedingen naar de Kunst-lamp door loten van 5 euro te kopen op www.geef.nl. De actie loopt tot en met 21 augustus. Op deze laatste zaterdag van de actie is de lamp te zien tijdens de kunstenaarsmarkt ‘Montmartre aan de Rijn’ voor de Bergstraatkerk en op het 5 Mei plein. De markt is open van 11.00 tot 16.00 uur.

In het kader van de Wageningse Cultuurzomer bezocht Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de expositie op woensdagavond. Op zaterdagmiddag rondde de sopraan Iris de Koomen de expositie af met een serie gepassioneerde liederen, die alle lichtstadia van de dag bezongen.

Tot en met 22 augustus is er elke week een nieuwe kunst-expositie te zien in de Grote Kerk op de Markt in Wageningen. Kunst in de Kerk wordt op marktdagen (elke woensdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur) georganiseerd door het Platform Beroepskunstenaars Wageningen in het kader van de Wageningse Cultuurzomer. De toegang is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden