<p>Onder stralende omstandigheden bereid KV Kortrijk zich op &#39;De Berg&#39; voor op het nieuwe seizoen.</p>

Onder stralende omstandigheden bereid KV Kortrijk zich op 'De Berg' voor op het nieuwe seizoen.

(Foto: Dick Martens)

Wageningse Berg geliefd en geroemd

Terwijl het Europees kampioenschap voetbal met Italië als glorieuze winnaar inmiddels is afgesloten, bereiden in binnen- en buitenland de clubteams zich alweer voor op het komende voetbalseizoen. Trainingskampen spelen dan vaak een belangrijke rol in de opstart en de Veluwezoom is wat dat betreft een geliefde locatie. In Oosterbeek, Doorwerth, maar zeker ook op de Wageningse Berg werken de voetbalprofs zich in het zweet om goed voorbereid en liefst met een basisplaats als beloning zich aan ‘hun’ supporters te kunnen presenteren. Vorige week was ‘De Berg’ het decor van de voorbereiding van het Belgische KV Kortrijk, uitkomend in de Pro League, de hoogste afdeling in ons buurland.

Door Dick Martens

WAGENINGEN - Onder een veelal strakblauwe hemel werd er dagelijks in de ochtend een pittige training afgewerkt, terwijl de middagen werden besteed met fitnesstrainingen of een teambuildingsactiviteit. Spelers en technische staf hadden zeker ook oog voor de bijzondere ambiance waarin de trainingen werden afgewerkt. ,,Het veld is prachtig, maar zeker ook deze historische locatie”, aldus keeperstrainer Patrick de Man.

 ,,Voor mij is Wageningen geen onbekend terrein. Ik was hier vier jaar geleden ook al eens met KV Oostende, maar het lijkt erop dat het nog weer fraaier is dan destijds. Die groen-witte kleuren en de schilderingen aan de buitenkant van het stadion bijvoorbeeld. Jammer is wel, dat de hoofdtribune er nu nog zo bijligt. Ook zouden ze hier weer wedstrijden moeten gaan spelen, maar ik heb begrepen, dat dat er niet meer inzit. Maar het neemt niet weg, dat het een unieke locatie is en blijft, zeker ook door de inzet van de vrijwilligers. Zij doen goed werk, onderhouden het veld prima, er wordt regelmatig gesproeid, dat zijn perfecte omstandigheden voor ons. Nee het ontbreekt ons aan niets.”

Die mooie woorden klinken voor Anton van Kooten en Cor van den Hurk als muziek in de oren. Zij zijn deze dinsdagmorgen druk bezig geweest om de grasmat in perfecte conditie te houden, hebben de hoekvlaggen geplaatst en de doelnetten neergelaten. Ook werd er op verzoek van KV Kortrijk-trainer Luka Elsner vlak voor de training nog even extra gesproeid. Dat kwam voor Van den Hurk echter als een verrassing. Hij moest die actie met een nat pak bekopen. ,,Dat heb ik weer”, mopperde hij. Maar al snel was de tevreden glimlach weer terug. ,,Alles voor onze gasten, hè!”

De ploeg, die in hun thuisland met de geuzennaam ‘Onze Kerels’ wordt getypeerd, verblijft in Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg en is georganiseerd door Fletcher Football. ,,Gelukkig verblijven er weer de nodige voetbalclubs in onze hotels”, legt Oury-Shem Tov, salesmanager van Fletcher Football, uit. ,,FC Volendam, Telstar, OFI Kreta en NEC, onder andere. Maar we hebben inmiddels ook een bevestiging van het Italiaanse Venezia FC, die afgelopen seizoen naar de Serie A is gepromoveerd, ontvangen. Zij komen eind juli. Heerlijk om daar weer mee bezig te zijn.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden