Logo stadwageningen.nl


Gelegenheidsformatie tribute band Golden Retriever trad vorige jaar op als Golden Earring. Foto: Johan Mulder
Gelegenheidsformatie tribute band Golden Retriever trad vorige jaar op als Golden Earring. Foto: Johan Mulder

Woetstok neemt je mee naar de muziek uit de jaren zeventig

Door Peter van Herpen

WAGENINGEN - De vierde aflevering van festival Woetstok Wageningen bouwt in 2017 weer een fase verder in de moderne muziek sinds het oorspronkelijke, legendarische Woodstock muziekfestival, dat gehouden werd in 1969. Ook dit jaar neemt Woetstok Wageningen ons mee naar de muziek uit de jaren zeventig.

"We begonnen vier jaar geleden met de vertolking van de originele muziek van Woodstock in 1969", vertelt Rien Bouwmeester van het organisatieteam. "In de nieuwe afleveringen van Woetstok Wageningen zijn we ieder jaar een stukje verder opgeschoven in de tijd van de muziek uit de jaren zeventig.'' De formule slaat aan bij het Wageningse publiek en bij de muzikanten.

Vers bloed

"We hadden dit jaar 26 aanmeldingen voor gelegenheidsformaties die willen optreden op zaterdag 24 juni", vertelt festivalmanager Casper Bijl, die met café Loburg aan de basis stond van dit Wageningse muziekfestival. "Er vielen sowieso al een achttal af, omdat ze geen aantoonbare band hadden met Wageningen. Want dat is een basisvoorwaarde voor deelname. Het is een festival voor en door Wageningers. Daarbij denken we ook aan verjonging en verversing van muzikaal talent. De meer vertrouwde en bekende artiesten uit de Wageningse muziekwereld weten ons toch wel te vinden. We willen graag meer jonge mensen op het podium zien en ook meer vrouwelijke muzikanten. Daar hebben we dit jaar extra aandacht aan besteed. Dat is ook gelukt met bijvoorbeeld de gelegenheidsformatie Bona Diva, die Bon Jovi vertolkt, en met Sound of Simon die muziek van Simon & Garfunkel op het podium brengen. Het is belangrijk dat ook jonge en nieuwe muzikanten hun weg vinden in het Wageningse muziekcircuit.''
Op de muzikale kwaliteit van de dertien live acts wordt toegezien door een team van drie bandcoaches. "Zij hielden toezicht op de muzikale ontwikkelingen in de aanloop naar het festival en gingen kijken hoe de muzikanten groeiden in de uitvoering van hun muzikale vertolking", vertelt Rien.
Er worden ook allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals knutselen, schminken en spelletjes. "Het wordt weer een groot feest voor iedereen, van jong tot oud", zegt Casper.
Op 24 juni zijn er verder muzikale vertolkingen te zien en horen van Pink Floyd, Bruce Springsteen, SexPistols, Blondie, INXS, Roy Orbison, Chaka Chan, Lou Reed, Stevie Wonder, Bill Withers en de bekende Nederlandse formatie De Dijk. Het begint om 13.00 uur in Torckpark.

Kijk voor meer informatie op www.loburg.com/agenda/woetstok-wageningen-2017

reageer als eerste
Meer berichten